Mainos: PeeÄssä

Tiedätkö, montako eri kansallisuutta Kuopion Prismassa työskentelee?

Asiakkaat voivat luottaa siihen, että Kuopion Prisman ruokakori on alueen edullisin.

Mainos | PeeÄssä on asiakkaidensa omistama kauppa ja se on vastuussa omistajilleen muun muassa hyvästä taloudenpidosta ja vastuullisesta toiminnasta asiakkaiden, henkilöstön ja ympäristön suuntaan. Asiakas tekee Prismassa alueen edullisimmat ruokaostokset, henkilöstöstä pidetään hyvää huolta, kaikkia kohdellaan tasapuolisesti ja uudistuvan energian käyttö tuo rahallista säästöä asiakasomistajille. Kuopion Prismajohtaja Kirsi Jeskanen on syystäkin ylpeä siitä, miten vastuullisuus näkyy heidän arjessaan.

-Meille ykkösasioita ovat henkilöstön ammatillinen osaaminen, työssä viihtyminen ja hyvinvointi sekä asiakkaan ostoskorin hinta. Olemme asiakkaidemme omistama kauppa ja osuuskaupan periaatteena on tuottaa palvelua ja etua omistajilleen. Meillä on paljon paikallisten tuottajien tuotteita myynnissä ja asiakas voi aina luottaa siihen, että meillä on paikkakunnan edullisin ruokakori riippumatta siitä, onko hänellä S-Etukortti vai ei. Teemme jatkuvaa hintavertailua, siksi pystymme sen lupaamaan.

Tahtotilana tehdä kauppaa

PeeÄssällä on pitkiä työsuhteita. Se kertoo siitä, että työntekijät viihtyvät, heidän hyvinvoinnistaan huolehditaan, heillä on mahdollisuus kehittää osaamistaan ja edetä urallaan niin halutessaan. Prismajohtaja Jeskanen on itse tästä elävä esimerkki.

Prismajohtaja Kirsi Jeskanen aloitti työuransa kassalta ja kiittelee työnantajansa tarjoamia kehittymismahdollisuuksia. ”Meillä voi kokeilla uutta niin paljon kuin henkilöstö vaan haluaa kokeilla ja oppia.”

-Aloitin aikoinaan Kuopion Prisman kassalla. Pääsin työskentelemään eri osastoille, mukaan kaupalliseen kenttäkoulutukseen ja sitä kautta etenemään päällikkötehtäviin ja lopulta tänne johtajaksi. Oli mahtavaa päästä takaisin entisten kollegojen pariin. Meillä on pitkä yhteinen historia ja sama tahtotila - tämä porukka haluaa tehdä kauppaa, Jeskanen hehkuttaa ja lisää että Kuopion Prismaa johtaa naisvaltainen tiimi.

Henkilöstövastuu näkyy pitkien työsuhteiden lisäksi myös vaikuttamismahdollisuuksina ja työnantajavelvoitteiden hoitamisena. Nämä eivät ole alalla aina itsestäänselvyyksiä, mutta PeeÄssässä ajatellaan niin, että jokainen on oman työnsä paras kehittäjä ja jokaisella pitää olla hyvä fiilis tehdä töitä. Se näkyy Jeskasen mielestä myös tuloksissa ja tunnelmassa.

-Meillä maksetaan taulukon mukaista palkkaa, koko henkilöstö on kannustepalkkion piirissä ja heidän ideoitaan kuunnellaan. Esimerkiksi Eilisen Tähdet -hedelmäalen idea on tullut henkilöstöltä ja se on ollut jymymenestys. Hyvistä ideoista myös palkitaan ja arkea pyritään helpottamaan pienillä jutuilla. Joka päivä tehdään asiat vähän paremmin kuin eilen.

Tämä naisnelikko johtaa Kuopion Prismaa topakalla otteella: Prismajohtaja Kirsi Jeskanen (vas.), palvelupäällikkö Kirsi Haimakainen sekä myyntipäälliköt Miia Karjalainen ja Sanna Isrikki.

Tunnelmaa ja turvallisuutta

Jeskanen muistuttaa, että kauppaa tehdään aina asiakkaan ehdoilla turvallisuus huomioiden. Henkilöstön monimuotoisuus on Prismassa arkipäivää ja se tulee jatkossa lisääntymään. Uudet tulokkaat otetaan aina lämpimästi vastaan.

-Meillä on turvallista käydä kaupassa ja turvallista tehdä töitä. Vastuullisuus on myös yhdessä tekemistä ja yhdessä onnistumista. Joka vuosi työllistämme ”kesä-ässiä”, työssäoppijoita ja opiskelijoita. Moni ulkomaalainen on tullut meille kielikylpyyn ja jäänyt taloon. Perehdytys hoidetaan rakkaudella, työergonomiasta huolehditaan, opastetaan, tarjotaan uusia työtehtäviä ja tuunataan työtä iän myötä sekä joustetaan työntekijän elämäntilanteen mukaan. Häirintäraja meillä on nolla, sitä ei sallita missään tilanteessa, Jeskanen luettelee.

Nyt toteutetun Prisma-historian suurimman remontin yhteydessä ympäristövastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen on kiinnitetty paljon huomiota. Kaikki käytettävä energia on sataprosenttisesti uusiutuvaa ja jätteiden kierrätys ja hyötykäyttö kasvaa entisestään. Myös alueen elinvoimaisuudesta huolehtiminen kuuluu kestävään kehitykseen.

-Moni ei ehkä tiedä, että S-ryhmällä on oma tuulivoimayhtiö, jossa PeeÄssä on mukana osakkaana. Tuulivoiman lisäksi käytämme aurinko-, bio- ja vesivoimaa. Olemme myös taloudellisesti vastuullinen yritys: tarjoamme työtä noin 1 800 ihmiselle, joista yksinomaan meillä Prismassa työskentelee tällä hetkellä 229 henkilöä. Asiakas ja henkilöstö ovat toimintamme keskiössä ja oma henkilöstömme on samalla myös iso asiakasryhmä. Maksamme verot tälle alueelle eikä tätä firmaa voi myydä ulkomaille, Jeskanen muistuttaa.

Kuopion Prisman historian suurimman remontin yhteydessä muun muassa kylmäsäilytystilat uusittiin. Uudistuksilla päästään jopa 25 % aiempaa pienempään energiankulutukseen.

Vastuullistekoja käytännössä

Prisma käyttää pelkästään uusiutuvaa energiaa.

Yli 1000 aurinkopaneelia tuottaa sähköä uudistetun myymälän katolla.

Prismassa työntekijöitä on yhteensä 229 yli kymmenestä eri kansallisuudesta.

PeeÄssä jakoi bonuksia, ylijäämäpalautusta ja maksutapaetua omistajilleen 41,5 miljoonaa euroa vuonna 2020