Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

Nauti loppuvuoden juhlakaudesta keskittämällä ostokset Kuopion K-Citymarketteihin, juuri sinulle parhaiten sopivalla tavalla; kiireettä kauppojen joulutunnelmasta nauttien tai omassa rauhassa kotisohvalta käsin. Päivärannan ja Kolmisopen laajasta valikoimasta saat kaiken tarvittavan kerralla.

K-Citymarket Kolmisopen ja Päivärannan valikoima tarjoaa kaikki ainekset onnistuneeseen juhlaan, käyttötarvikkeista laadukkaisiin raaka-aineisiin ja valmiiksi koottuihin tuotepaketteihin. Päivärannan kauppias Pasi Toppari ja Kolmisopen kauppias Topi Miettinen kertovat, että asiakkaita palvellaan monipuolisesti, paikan päällä tai verkkokaupassa - jokaisella parhaiten sopivalla toimitustavalla.

Mainos | Liha- ja kalatiskeillä käy joulukuussa kova sutina, sillä itsenäisyyspäivä aloittaa ansaitusti joulukinkkukauden. Ja valinnanvaraa kinkuissa löytyy; parin kilon kinkkurullasta yli kymmenen kilon perinteiseen joulukinkkuun saakka, niin pakastealtaasta kuin tuoresuolattuinakin.

Joulupöydän kunkku on K-kaupan kinkku, Päivärannan kauppias Pasi Toppari napauttaa.

– Myymme ainoastaan suomalaisia joulukinkkuja. Tänä vuonna pääosassa ovat Atrian perhetiloilta tulevat Viljaporsaan kinkut.

Vuosien kokemuksella palvelevat liha-, ja kalamestarit tekevät kaupungin parhaan valikoiman eteen kovasti töitä.

–Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaiden lähituottajien ja toimittajien laadukkaita raaka-aineita ja valmiita juhlapöydän antimia, josta jokainen löytää oman makumieltymyksensä mukaiset joulupöydän herkut, Pasi jatkaa.

Kolmisopen kauppias Anni Miettinen vinkkaakin hyödyntämään liha- ja kalamestareiden loihtimia valmiita herkkuja kiireisenä juhlakautena.

– Meidän kalamestareiden valmistama kylmäsavulohiviettelys ja erilaiset rapuherkut ovat aina varma hitti juhlapöydässä, saaristolaisleivän tai vaikkapa ruisnappien kanssa tarjoiltuna.

Itsenäisyyspäivä aloittaa joulukinkkukauden useassa suomalaisessa kodissa. Kuopion Citymarkettien laaja valikoima kattaa isoja ja pieniä kinkkuja, potkalla ja ilman. Myös luomuna, unohtamatta vegaanisia vaihtoehtoja.

Ajatuksella rakennettu yllätys

Mitä antaa lahjaksi henkilölle, jolla on jo kaikkea, tai jos hyvää ajatusta lahjasta ei vain välähdä mieleen? Lahjakorit ilahduttavat saajaansa monipuolisuudellaan. Kaupassa rakennettuun, laadukkaaseen sisältöön voi luottaa. Kuopion K-Citymarkettien valikoimasta löytyy jokaiselle kukkarolle sopivin vaihtoehto.

Päivärannan sekä Kolmisopen tonttupajoissa lahjakorien kokoaminen ja erilaisten lahjakassien rakentaminen perustuu edellisten vuosien pitkään kokemukseen, asiakastoiveita kuunnellen.

– Lahjakorien suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Helppo ja laadukas joulumuistaminen sopii moneen tilanteeseen, esimerkiksi kyläreissulle tai yrityksen henkilökunnan joulutervehdyksenä, Kolmisopen kauppias Topi Miettinen kertoo.

– Valikoimasta löytyy koreja jokaiseen makuun, eri teemoilla sekä myös gluteenittomana tai luomuversiona. Lahjakoreja voi myös tilata räätälöitynä saajan mieltymysten mukaan, kun on ajoissa liikkeellä, Päivärannan Pasi Toppari tarkentaa.

Lahjakorien rakentaminen alkaa hyvissä ajoin marraskuussa. Valikoimissa on tänä vuonna myös gluteenittomat sekä luomuversiot.

Unohtamatta suussa sulavia herkkuja

Herkut kuuluvat loppuvuoteen. Vaikka joulukuu on konvehtirasioiden kulta-aikaa, löytyy kaupasta yhä enemmän myös erikoisuuksia sekä vaihtoehtoja erityisruokavaliota noudattaville. Suklaita löytyy gluteenittomina ja vegaanisina, ja lisäksi herkkusuita hemmotellaan muuan muassa erilaisilla kahveilla, teelaaduilla, kekseillä, kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä.

– Tänä vuonna valikoimaa on enemmän kuin koskaan aiemmin. Uskomme, että asiakkaatkin satsaavat jouluun nyt isommin. Olemme ennakoineet tämän esimerkiksi tilaamalla lähes kaikki saatavilla olevat glögivaihtoehdot valikoimiimme, Anni ja Topi vakuuttavat.

Kolmisopen kauppiaat paljastavat, että heidän oma suosikkinsa on jouluherkuista se perinteisin - suklaa.

Joulu on spesiaalia ja kiireistä aikaa kaupassa. Kolmisopen kauppias Anni Miettinen kertoo, että hommat hoituvat hyvällä fiiliksellä ja huumorilla kokeneen porukan kanssa.

Salaattitrendi jatkaa voittokulkuaan

Hedelmä- ja vihannesosaston herkullinen väricocktail saa veden kielelle ja tuo terveellistä kevennystä loppuvuoden ruokapöytään.

Juustotarjotinta kootessa ei kannata esimerkiksi unohtaa tuoreita viikunoita ja persimoneja. Jouluateriaa keventämään sopii erinomaisesti esimerkiksi juustoiset salaatit.

– Tämä on ollut jo muutaman vuoden trendinä. Esimerkiksi Waldorfin salaatti on erinomainen lisä juhlapöytään, Kolmisopen Anni kertoo.

Salaatteja valitessa kannatta satsata tuoreuteen ja laatuun.

– Meille tulee päivittäin muun muassa Järvikylältä todella korkealaatuisia ja kauniita salaatteja ja yrttejä, joita käyttämällä saa loihdittua houkuttelevia ja maukkaita salaatteja.

Anni kertoo, että suunnittelee itse valmistavansa tänä vuonna joulupöytään yksinkertaisen salaatin, johon tulee Järvikylän Ruustinnaa, Conference-päärynää, Pirkan Red desire-tomaatteja, Aurajuustoa sekä saksanpähkinää.

– Kastikkeeksi riittää simppeli itsetehty vinegretti-kastike.

Hedelmäosastolta löytyy väriä myös joulujälkiruokien raikastukseksi.

– Passion ja granaattiomena ovat hedelmistä ehdottomasti sellaisia, jotka sopivat koristamaan ja piristämään monta jouluista jälkiruokaa, vinkkaa Anni.

Hedelmä- ja vihannesosalle kannattaa suunnata juustotarjotinta suunniteltaessa. Myös juustoiset salaatit sopivat erinomaisesti loppuvuoden juhlapöytään.

Kaupassakäyntiä jokaiselle sopivalla tavalla

Vuoden kiireisimmän ajankohdan kauppareissun ei tarvitse olla stressaava. Kun varaa riittävästi aikaa ja ajatusta kauppamatkaan, onnistuu sekä lahjojen että tarpeellisten tarjottavien hankinta samalla kertaa, kaupan joulutunnelmasta nauttien.

– Olemme joulusi arvoinen kauppa, Pasi kiteyttää.

– Meille on helppo tulla ja asiointi on sujuvaa. Palvelemme asiakkaitamme ilolla, riippumatta siitä, asioiko paikan päällä vai verkkokaupassa, Topi jatkaa.

Vaihtoehtoisesti kauppareissun voi hoitaa myös kotisohvalta käsin. Kuopion K- Citymarketit tarjoavat verkkokauppaostoksille omaan jouluun parhaiten sopivaa toimitustapaa - noutoa myymälästä tai ostosten kuljetusta kotiovelle saakka.

– Verkkokaupasta voi tilata osan tai vaikka kaikki jouluruoat, Topi vinkkaa.

Mieti mihin itse haluat käyttää aikaasi– voit valita vaikkapa painavat ruokaostokset kotiinkuljetuksella ja lahjaostokset fiilistellen kaupassa. Aikaa säästyy juhlien valmisteluihin, esimerkiksi lasten kanssa leipomiseen.

Kurkistus kauppiaiden jouluun

Entä miten kauppiaat itse viettävät joulua?

Miettisten perheelle joulu on tärkeä. Perheen yhteen kiireettömästi kokoava juhla antaa aikaa rauhoittumiselle. Ruokakauppiaiden pöytään kokoontuu melko iso joukko ruokailijoita, ja perinteisten herkkujen lisäksi uusia reseptejä kokeillaan. Jouluna ei myöskään pingoteta.

– Jos jotain ei ehditä itse valmistaa, hankimme sen omalta kaupalta valmiina ja vaikka tuunaamme omannäköiseksi.

Pasi yhtyy Kolmisopen kauppiaspariskunnan ajatukseen. Yhdessäolo ja aika oman perheen kanssa täyttävät joulun pyhäpäivät.

– Joulu päättää pitkän työvuoden ja silloin vietetään aikaa perheen kesken. Tärkeintä on rauhallinen yhdessäolo, yhteinen suomalainen joulun herkkupöytä, johon kokoonnutaan aattoiltana.