Tästä kunnasta viedään tontit käsistä – moninkertainen arvokisamitalisti yksi tuoreista rakentajista

Siilinjärven uusin asuinalue Taivallahdessa on saanut hyvän vastaanoton, ja kaikki tarjolla olleet tontit ovat menneet nopeasti kaupaksi. Lue jutusta, minne Siilinjärvellä tulevaisuudessa rakennetaan ja miten pääset käsiksi tonttitarjontaan.

Mainos | On useiden sattumusten summa, että keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen päätyi asumaan Siilinjärvelle.

- Olen niin sanotusti paluumuuttaja. Olen 90-luvulla asunut Siilinjärvellä, mutta työvuodet vietin Vesannolla. Monien sattumusten ja vammautumisen jälkeen meidän oli löydettävä uusi koti. Tuolloin asuimme Kuopiossa, mutta sieltä ei löytynyt mistään tasamaan tonttia.

Asiat nytkähtivät eteenpäin vuonna 2018, kun Heikkinen päätti pistäytyä Rakenna ja asu -messuilla Siilinjärven osastolla.

- Siellä sanottiin, että Siilinjärvellä lähes kaikki tontit ovat tasamaatontteja ja teimmekin päätöksen aika nopeasti.

Tasamaatontin lisäksi Heikkisen kriteerinä muutolle oli se, että tontille sai rakentaa hirsitalon, johon ei tarvitse laittaa iv-laitteita.

- Kun nämä molemmat toteutuivat ja meitä onnisti arvonnassa, pääsimme aloittamaan uuden oman kodin rakentamisen.

Siilinjärven Haapamäelle kunnan eteläpuolelle suunnitteilla uusi asuinalue

Siilinjärven kunnan tonttimarkkinoilla käykin tällä hetkellä todella kova vilske. Kunnan maankäyttöpäällikkö Heikki Pietikäinen kertoo, tontteja meni etenkin viime vuonna erittäin hyvin kaupaksi ja saman tahdin uskotaan jatkuvan myös tänä vuonna.

- Siilinjärven uusin asuinalue Taivallahdessa on ollut todella suosittu ja sen kohdalla voi sanoa, että viimeisiä tontteja viedään tällä hetkellä. Taivallahden alue sijaitsee Siilinjärven kirkonkylän tuntumassa, noin 1,5 kilometriä keskustasta luoteeseen, moottoritien (vt 5) länsipuolella.

- Sitten odotellaan, että Taivallahden seuraavat alueet tulevat jakoon, kunhan kunnallistekniikka valmistuu. Myös suositulta Pyöreälahden alueelta on tulossa viimeiset vapaat tonttipaikat jakoon, Pietikäinen lisää.

Tulevaisuudessa Siilinjärvelle on suunnitteilla uusi Haapamäen asuinalue, josta on parhaillaan vireillä kaava.

- Haapamäkeen on suunnitteilla samankokoinen asuinalue kuin Pyöreälahteen, eli noin 450–500 asukkaan alue. Toiveissa olisi, että pääsemme jakamaan alueen tontteja vuoden päästä keväällä.

Myös kerrostalotonteille riittää paljon kysyntää

Omakotitalotonttien lisäksi Siilinjärvellä riittää paljon kysyntää myös kerrostaloasunnoille. Aivan Vuorelantien varteen Kunnonpaikan viereen on tulossa kuusi uutta kerrostaloa.

- Siellä alkoi nyt puiden poisto, jonka jälkeen alkavat pohjatyöt. Tämän jälkeen paikkoja päästään jakamaan rakentajille ja jo tänä vuonna nopeimmat ehtivät varmasti aloittaa rakentamisen. Näistä kerrostaloista on kyselty todella paljon, joten kysyntää niistäkin asunnoista tulee varmasti olemaan, Pietikäinen uskoo.

Tämän lisäksi kerrostaloja rakennetaan kolme kappaletta Siilinpäähän ja kaksi Kunnonpaikan pihalle Vuorelaan.

kuvateksti: Marjaana Heikkisellä on uudessa kodissa myös oma ”työhuone” ja muutoinkin hirsitalo on suunniteltu esteettömäksi.

”Tämä kunta on juuri sopivan kokoinen”

Marjaana Heikkinen iloitsee siitä, että kodin rakentaminen Siilinjärvelle on osoittautunut juuri oikeaksi ratkaisuksi. Ensinnäkin koti on juuri sellainen kuin hän itse halusi ja se palvelee hänen tarpeitaan.

Tämän lisäksi asuinalue on viihtyisä ja hän pääsee helposti liikkumaan pyörätuolilla.

- Tästä kun lähden ulos, niin toisaalta maasto on sopivan helppoa, mutta toisaalta se tarjoaa myös mukavasti haastetta minulle. Pidän myös siitä, että Siilinjärvi on asuinpaikkakuntana sopivan kokoinen, ei liian iso muttei myöskään liian pieni. Kaikki tarvittava löytyy läheltä ja esimerkiksi Kuopioon ja lentokentälle ajaa todella lyhyessä ajassa. Tästä on helppo lähteä liikkeelle, lähti sitten minne päin maailmaa tahansa.

- Arvostan myös sitä, miten minua on kunnan suunnasta palveltu rakentamiseen liittyen todella hyvin. Sekään ei ole ollut itsestäänselvyys joka paikassa.

Videolla maankäyttöpäällikkö Heikki Pietikäinen kertoo tarkemmin Siilinjärven tonttimarkkinoista ja tontin varaamisesta.

Siilinjärven kunta

Siilinjärvi on lähes 22000 ihmisen kunta, eli Pohjois-Savon toiseksi suurin kunta heti Kuopion jälkeen.

Siilinjärvi on muuttovoittoinen kunta, jossa on erinomaiset mahdollisuudet asua, harjoittaa yritystoimintaa sekä harrastaa liikuntaa ympärivuotisesti.

Siilinjärven tonttitarjontaan voi tutustua tarkemmin täältä

Tontteja pääsee varamaan sähköisestä rakennuspaikkapalvelusta

Siilinjärven kunta on mukana Kuopio-hallissa järjestettävillä Rakenna ja asu -messuilla 9.–10.4. Tule moikkaamaan meitä ja juttelemaan lisää asumisesta ja rakentamisesta Siilinjärvellä!

Ota Siilinjärven kunta seurantaan Facebookissa

Kunnan avoimet työpaikat

Siilinjärven kunta on Pohjois-Savon toiseksi suurin kunta, mutta silti juuri näppärän kokoinen pysymään energisenä ja positiivisesti ladattuna.

Erinomaiset palvelut ja liikenneyhteydet takaavat sekä asukkaiden että yritysten viihtyvyyden.

Siilinjärven kunnassa nautit myös vapaa-ajastasi, sillä harrastustoimintaa ja -paikkoja täältä löytyy moneen makuun, niin hikiliikkujille kuin rauhallisemmastakin menosta nautiskeleville.

Lue lisää www.siilinjarvi.fi