Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Kiitos tästä mahdollisuudesta, joka osoitti minulle taas sen, että opiskelulla saa aivan mahtavaa sisältöä omaan elämään” – Maksuttoman valmennuksen suosio yllätti

Ketterä oppija -hanke keskittyy valtakunnallisesti kehittämään ihmisten digi- ja työelämätaitoja. Osallistujat ovat palautteissa korostaneet verkkovalmennuksen sisällön monipuolisuutta ja sovellettavuutta työhön sekä vapaa-ajalle.Valmennus on maksuttomasti kaikkien saatavilla vielä hetken. Miten pääset mukaan?

Mainos | - Digi- ja työelämätaidot koskettavat jokaista kansalaista, toteaa Ketterä oppija -hankkeen koordinaattori Niina Räsänen.

Ajantasaisilla digi- ja työelämätaidoilla vastataan paremmin muuttuvan työelämän tarpeisiin. Näitä taitoja voidaan hyödyntää myös yleisesti arjessa, harrastuksissa tai vaikkapa työnhaussa.

- Työelämä on dynaamista, mikä vaatii myös työntekijöiltä jatkuvaa itsensä kehittämistä ja muuntautumiskykyä, kertoo Räsänen. Jatkuva paine kehittyä ja opetella uutta voi kuitenkin tuntua raskaalta. Tämän vuoksi halusimme tarjota ihmisille valtakunnallisesti mahdollisuuden kehittää omia työelämä- ja digitaitoja itselle sopivaan tahtiin ja ajankohtana. Valmennukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja maksutonta.

Monipuolisesti erilaisia taitoja kehittävä Ketterä oppija -verkkovalmennus sopii työuraa aloitteleville, alan vaihtajille, lomautetuille, opintovapaalla oleville, työssä oleville, yrittäjille, työttömille ja ihan jokaiselle, joka haluaa kehittää omaa osaamistaan joustavasti arjessa.

Voi osallistua yksin tai haastaa ystävän mukaan

Ketterä oppija –valmennuksessa osallistujat pääsevät kehittämään esimerkiksi ajanhallinta- ja etätyötaitoja, tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja tai halutessaan itsensä johtamisen taitoja. Esimerkiksi palvelumuotoilun kurssilla voi soveltaa oppimaa suoraan oman palvelun tai tuotteen muotoiluun.

Omaan tahtiin suoritettavan valmennuksen aikana osallistujat suorittavat 4 opintopisteen laajuisen opintokokonaisuuden verkossa. Osallistujan panostuksesta riippuen, aikaa valmennuksen suorittamiseen menee 1–2 kk.

- Valmennus sisältää 14 työelämäaiheista kurssia, kolme digitaitokurssia sekä työelämäaiheisia webinaareja, kuvailee Räsänen. Osallistuja voi oman mielenkiintonsa mukaan räätälöidä näistä itselleen sopivan oppimispolun valitsemalla 4-6 kurssia.

Ilmoittautumisen jälkeen osallistujat pääsevät testaamaan oman lähtötasonsa testin ja arvioinnin avulla. Kursseja voi toki suorittaa enemmänkin kuin opintopisteisiin vaaditut 4–6 kurssia. Kurssien suoritusten ja oman oppimisen arvioinnin jälkeen osallistujille myönnetään digitaalinen osaamismerkki.

- Osa osallistujista innostui valmennuksesta niin, että jatkoivat kurssien suorittamista vielä senkin jälkeen, kun olivat jo suorittaneet osaamismerkkiin vaadittavat kurssit, kiittelee Räsänen. Digitaalinen osaamismerkki on konkreettinen keino osoittaa osaamisensa esimerkiksi työnantajalle, työnhaussa tai muissa opinnoissa. Merkin voi liittää esimerkiksi omaan CV:een tai LinkedIn-profiiliin. Valmennuksesta osallistujat saavat myös vinkkejä tähän.

Eräs valmennukseen osallistujista oli Juha-Matti Nuuja, joka toimii People Development Specialistina Stockmannilla. Juha-Matti jakoi tietoa valmennuksesta työyhteisössään ja hän innosti muita mukaan oppimaan. Valmennus tarjosi jokaiselle henkilökohtaisesti uutta juuri omaa työnkuvaa ja arkea ajatellen.

- Ketterä oppija -valmennus sopii mielestäni loistavasti henkilökuntakoulutukseksi juuri kattavan ja monipuolisen sisältökokonaisuuden ansiosta, Juha-Matti Nuuja.

"Ketterän oppija -valmennus näytti minulle, että aina voi oppia uutta ja se on vieläpä mukavaa!"

Valmennukseen on ilmoittautunut tammikuun puoleen väliin mennessä 1 484 osallistujaa ympäri maata. Mukana on oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneita eri alojen ammattilaisia, työttömiä, lomautettuja, vastavalmistuneita ja eläkeläisiä. Tämä vahvistaa näkemystä siitä, että työelämätaidot ja digiosaaminen kiinnostavat kaiken ikäisiä ihmisiä ja, että valmennus tukee jatkuvaa oppimista.

- Osallistujat tulevat hyvin erilaisista lähtökohdista, eri ammattialoilta sekä koulutustasoilta, mutta tällä ei näytä olevan merkitystä siihen, kuinka hyödylliseksi osallistujat valmennuksen kokevat, kertoo Räsänen. Saamme paljon palautetta valmennuksen suorittaneilta ja hienoa onkin ollut huomata, kuinka moni on saanut valmennuksesta hyötyä niin työhön, työnhakuun kuin vapaa-aikaan.

Osallistujilta saatujen hyvien palautteiden lisäsi hanketyöryhmä on saanut iloisia uutisia. Valmennus on auttanut osallistujia myös työllistymisessä. Erityisesti valmennuksesta hyötyvätkin ne henkilöt, joilla on tällä hetkellä haasteita työllistymisen kanssa. Valmennuksen aikana osallistujat saavat kannustusta, tukea ja halutessaan myös vertaistukea muilta osallistujilta ohjaajan tuen lisäksi.

- Hienoimpia tarinoita ovat ne, missä ihmiset kertovat saaneensa töitä valmennuksen avulla, iloitsee Räsänen. Valmennus on auttanut sanoittamaan omaa osaamista ja taitoja sekä tuomaan ne näkyväksi. Useat henkilöt ovat myös tuoneet esille, kuinka valmennus on kasvattanut heitä ihmisinä. Tämä on todella palkitsevaa, mikä on lisännyt meidän työmme merkityksellisyyttä.

Valmennus on saatavilla maksutta kaikille halukkaille kevääseen 2022 saakka. Myöhemmin tänä vuonna materiaalit julkaistaan jälleen mutta ovat saatavilla maksullisesti.

“Ketterä oppija -valmennuksessa näin työttömyyden alkaessa mahdollisuuden kehittää omaa osaamistani, löytää uusia näkökulmia ja päivittää tietojani. Toivoin oppivani uusia asioita työtaidoista ja myös itsestäni. Mielestäni valmennus tarjosikin monipuolisesti vastinetta kehittämistoiveilleni.”

Ketterä oppija työssä ja työtä hakemassa -hanke

Hanke on yhdeksän kesäyliopiston yhteinen. Hanke on alkanut syksyllä 2020 ja jatkuu kevääseen 2022 saakka. Hanketta rahoittaa Opetushallitus. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan: www.snellmanedu.fi/keto-hanke

www.snellmanedu.fi