Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjäksi yritysostolla

Mainos | Onnistuneet omistajanvaihdokset turvaavat kuntien palveluita

Rakennuspalvelu Saneko Oy suuntaa tulevaisuuteen

Kuopiolaisen perinteisen rakennusliike Rakennuspalvelu Saneko Oy:n yrittäjät ovat vaihtuneet. Yli 15 vuotta toiminut rakennusliike jatkaa toimintaa uusien yrittäjien vetämänä.

- Olen todella iloinen, että pääsemme jatkamaan näin hienon yrityksen toimintaa. Sanekolla on tehty aidosti hyvää työtä jo 15 vuotta ja tätä työtä haluamme jatkaa, kertoo rakennuspalveluiden vetovastuun ottava työpäällikkö ja yrittäjä Matti Luostarinen.

Luostarisella on pitkä, yli kahdenkymmen vuoden kokemus rakentamisesta erilaisissa vastuullisissa tehtävissä niin työpäällikkönä kuin vastavana työnjohtajana. Haave yrittämisestä on ollut aina jollain tasolla läsnä.

- Olen nauttinut tehtävistäni aikaisemmissa työsuhteissani, joissa pääsin toteuttamaan ja osallistumaan mielenkiintoisiin hankkeisiin. Yrittäjyys on kuitenkin aina ollut haaveeni ja nyt kun tarjoutui mahdollisuus aloittaa toiminta hyvämaineisessa ja perinteisessä yrityksessä, oli mahtavaa lähteä mukaan tarinaan, jatkaa Luostarinen.

Yrityskauppa on hyvä vaihtoehto uuden yrityksen perustamiselle

Valmis asiakaskunta ja toimivat käytänteet helpottavat monesti yrityksen kehittymistä tulevaisuudessa. Luostarisen mukaan yrityksen omistajanvaihdoksessa on omat käytännön haasteensa, mutta hyvässä yhteistyössä tehty muutos saadaan toteutettua mutkattomasti.

Matti Luostarinen kertoo hyvän yhteistyön ja avoimuuden helpottavan yrityskaupan osapuolia.

- Meidän tilanteessamme on mahtavaa, että kaksi kolmesta aikaisemmasta yrittäjästä jatkaa yhtiön palveluksessa. Tämä on meille voimavara ja uskon, että voimme yhdessä rakentaa kestävää kasvua, vastuullisesti omista arvoistamme lähtöisin.

Omistajanvaihdos turvaa yrityksen toimintaa ja varsinkin yrittäjien ikääntyessä omistajanvaihdosten toteutuminen on yhteiskunnallisesti merkittävä asia. Monesti yrityksen myyminen kuitenkin askarruttaa. Sanekon kohdalla sekä myyjät että ostajat ovat tyytyväisiä kauppaan.

- Meille on aina ollut tärkeää, että hoidamme sovitut hommat ja työt tehdään kunnolla. Nyt yrittäjien ikääntyessä on mahtavaa, että löysimme uudet vetäjät, jotka jakavat saman arvomaailman, kertoo yrityksen perustaja Kimmo Jormalainen.