Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anu Vehviläinen toivoo Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon

Mainos | Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa Vieremällä juhlapuhujana vieraillut kansanedustaja ja ulkoasianvaliokunnan jäsen Anu Vehviläinen, joka nosti puheessaan vahvasti esille Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen aseman muuttuneessa Euroopassa.

-Venäjän hyökättyä Ukrainaan suomut tippuivat silmiltämme. Tämä merkitsi myös Suomessa poliittisen agendan muutosta: terveyden ja talouden rinnalle ja ohitse nousi kansakunnan turvallisuus. Henkilökohtaisesti katson, että Suomen tulee lähitulevaisuudessa ilmaista Natolle halukkuutensa jäsenyydestä. Toivon, että myös naapurimaamme Ruotsi tekisi myönteisen Nato-linjauksen. Suomen ja Ruotsin liityttyä Natoon, Pohjoismaat muodostaisivat yhdessä Naton pohjoisen pilarin.

Turvallisuuteen liittyvä omavaraisuus ja huoltovarmuus saivat myös huomionsa Vehviläisen puheessa. Hän muistutti valtatie viiden olevan kansallinen valtaväylä läpi Suomen.

-Puu ja maito lähtevät kumipyörillä eteenpäin jalostettavaksi. Valtatie viisi ei ole tärkeä vain Savon elinkeinoelämälle ja asukkaille, vaan se on kansallinen valtaväylä läpi Suomen samalla tavalla kuin on nelostie lännempänä. Raidehankkeissa tulee panostaa Savon rataan ja viedä laajassa rintamassa eteenpäin nopeaa itärataa.

Juhlaa oli toteuttamassa Vieremän kunnan lisäksi suuri joukko lähikuntien yrityksiä:

Viestinkoulutus Draivi

Rientola

Iltalypsy

Bluesbay Oy

Hanuristi Anssi K. Laitinen ja viulisti Lotta Marie Virkkunen

Pyykkisatama

Hurry Events