Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Faktaa vai fiktiota Johanna Kettunen?

Mainos | Faktaa vai fiktiota -palstalla paneudumme eri toimialojen myytteihin. Istuimme tällä kertaa kampaajan tuoliin ja kysyimme kaikkea kummallista. Miten nyt pää pannaan parturi-kampaamo yrittäjä Johanna Kettunen Pielavedeltä?

1 Taksit ja parturi-kampaajat ovat maan luotettavimpia talouden mittareita. He osaavat kertoa, onko Suomi laman kynnyksellä vai nousuhuumassa.

-Täyttä faktaa! Jos meidän palveluiden käyttö vähenee, sitä sopii varmasti verrata jo 90-luvun lamaan. Kun tukka on hyvin, niin kaikki on hyvin. Sitten vaan taksilla surautetaan vaikka rimpsalle. Onneksi baaritkin saa olla vihdoin ja viimein auki. Ehtii mainiosti ulkoiluttamaan upeaa kampausta ja saavuttaa nousuhuuman.

2 Tasa-arvon nimissä miehet ja naiset käyvät kampaajalla yhtä innokkaasti.

-Tasa-arvon nimissä fiktiota. Miehet käyvät parturissa ja naiset kampaajalla ja kyllä naiset vähän tiuhempaan tahtiin meidän palvelujamme käyttävät. Johtuu ehkä siitäkin, että naisten hiuksia esimerkiksi värjätään enemmän ja värjäysvälin ei passaa venyä kovin pitkäksi. Mutta kyllä miehetkin varaavat jo seuraavan ajan valmiiksi, niin pysyy tukka mintissä.

3 Kansalaiset tulivat tupeeraamaan tukkaansa sankoin joukoin, kun korona alkoi hellittää.

-Faktaa! Kyllä meinasi olla havaittavissa koronahiuksia. Sellainenkin uusi sana, kuin koronahiukset tuli puhekieleen. Meillä oli koronan alkaessa liike viisi viikkoa kiinni. En kyllä ikinä olisi uskonut, että joudutaan ovet laittamaan säppiin kesken leikin. Onneksi uskolliset ja ihanat asiakkaamme ovat käyttäneet palveluitamme taas ahkerasti. Kiitollinen olen.

4 Suomessa on rajoitusten jälkeistä leikkausvelkaa vuosikymmenen loppuun saakka. 

-Faktaa! Ainakin tuon viiden viikon leikkausvelka vielä kummittelee mielessä, mutta eiköhän sitä olla sen verran saatu saksia naksutella, että ollaan leikattu jo aika hyvin kiinni.

5 Keskiverto pielavetinen käy kampaamossa vähintään kerran kuussa.

-Fiktiota! Meillä käy joka päivä ja usea pielavetinen!

6 Kotivärjäys antaa yhtä hyvän lopputuloksen kuin ammattilaisen tekemä.

-Fiktioita! Ammattilaiset painivat alalla kuin alalla aina omassa sarjassaan.

Minun tuolissani asiakas saa ainakin upeitten hiuksien lisäksi iloisen ja sosiaalisen kohtaamisen, hyvän mielen ja onnistuneen lopputuloksen.

7 Miten nyt pää pannaan - mitkä ovat kuumimmat trendit keväällä 2022?

Takatukat, mieskiharat, ysärihiukset, otsikset, luonnolliset pehmeät värit ovat pinnalla.

Ja harmaat hiukset ovat upeat. Harmaisiin hiuksiinkin saa kivaa potkua vaikka värikkäällä tehosteraidalla. Hiustrendi on tällä hetkellä tosi laajakirjoista. Jokaiselle löytyy varmasti jotain muodikasta. Ja minun mielestäni tyylikkäintä on se, että asiakas viihtyy omassa tyylissään. Toivotankin kaikille aurinkoista kevättä ja iloisia värikkäitä ajatuksia päiviin!

Johanna Kettunen, Parturi-Kampaamo Jiitukka, Pielavesi.

Teksti: Sanna-Liisa Kiiskinen

Kuva: Mia Simpanen