Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuulumisia keväältä

Mainos |

Oppilaitosyhteistyön rakentamista ammattiaamupalojen merkeissä

Savon Yrittäjät järjesti maaliskuussa Savon Ammattiopiston ja Kuopion yrittäjien kanssa yhteistyössä sarjan ammattiaamupalatuokioita, joiden aikana keskusteltiin ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksista työvoimapulan ratkaisemiseksi. Tapaamiset oli jaettu kolmeen osaan toimialan perusteella, joita olivat palvelu- teollisuus- ja rakennusala.

Sakkyn asiantuntijat avasivat tarkemmin eroja oppisopimus-, rekry- ja täsmäkoulutusten välillä. Savon koulutuskuntayhtymän yhteyspäällikkö Maija Savolainen kertoi myös Sakky Yrityspalveluiden toimintaperiaatteesta, joka perustuu ns. yhden luukun taktiikkaan. Kaikki mahdollinen apu ja tieto, jota yritys tarvitsee, pyritään tarjoamaan samassa kanavassa.

Keskustelua herätti niin nuorten, maahanmuuttajien kuin alanvaihtajienkin työllistyminen. Tähän pyritään löytämään ratkaisuja mm. vahvemman oppilaitosyhteistyön kanssa, jossa kuunnella sekä oppilaiden ja yrittäjien toiveita.

Teksti: Emilia Honkanen

Kuva: Emilia Honkanen

Vuoden Yrittäjäystävällisin kansanedustaja löytyy Outokummusta

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Hanna Huttuselle luovutettiin Yrittäjäystävällisimmän kansanedustajan palkinto helmikuun lopulla Kuopiossa. Valinnan tekevät Savon Yrittäjät ja Pohjois-Karjalan Yrittäjät. Huttunen oli valinnastaan yllättynyt.

-Arvostan valintaani todella paljon. Se tuli minulle täytenä yllätyksenä. Yrittäjät ovat tekevää porukkaa, jotka pitävät yhteiskunnan rattaat pyörimässä myös vaikeina aikoina. Yhdessä tekemisen merkitys korostuu myös kansanedustajan työssä. Kukaan ei saa asioita aikaiseksi yksin. Tästä palkinnosta saa kummasti lisää voimaa ja uskoa tehdä työtä. Lämmin kiitos yrittäjille!

Huttunen on Puukeidas Oy:n osaomistaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hänet valittiin eduskuntaan vuonna 2019. Palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Edellisen palkinnon sai Anu Vehviläinen.

Teksti: Sanna-Liisa Kiiskinen

Kuva: Savon Yrittäjät

Kysy Ukrainasta -palvelu

Palvelu on tarkoitettu Yrittäjien jäsenille, jotka haluavat saada Pohjois-Savon alueellista neuvontaa Ukrainan sodan vaikutuksista yritystoimintaansa. Tarjolla on puhelinneuvontaa sekä ajankohtaista tietoa Ukrainan sodan vaikutuksista Pohjois-Savon alueella. Ole meihin matalalla kynnyksellä yhteydessä, mikäli mieltäsi askarruttaa jokin asia

Viestintää ja markkinointia digi mielessä

Hei vaan kaikille! Täällä kirjoittelee Emilia ja aloitin Savon Yrittäjillä maaliskuussa markkinointiviestinnän tehtävien parissa. Opiskelen viimeistä vuottani Itä-Suomen Yliopistossa kauppatieteitä pääaineenani kansainvälisen myynnin johtaminen. Koko opiskeluideni ajan olen kuitenkin sivuaineenani opiskellut markkinointia, joista viimeiset vuodet vahvalla digikärjellä. Kuluvan vuoden edistän myös opiskelijoiden edunvalvontaa Itä-Suomen Yliopiston Ylioppilaskunnan puheenjohtajan tehtävässä.

Tätä kirjoittaessa matkaa Savon Yrittäjillä on kestänyt noin kuukauden verran ja en voi olla kuin tyytyväinen. Työkaverit, -ympäristö ja -tehtävät ovat olleet mieluisia tarjoten paikkoja niin itsensä kuin organisaation toimien kehittämiselle. Intoa puhkuen siis eteenpäin kohti kesää ja kuluvaa vuotta!

Teksti: Emilia Honkanen

Kuva: Heikki Rissanen