Kuopion uudessa kaupunginosassa käy kuhina – kaikki, mitä hyvään kaupunkielämään tarvitaan

Vanha tuttu alue saa uuden elämän, kun entinen Savonian kampus Hatsalassa muuttuu moderniksi asuinalueeksi. Uusi asuinalue tunnetaan nimellä Puijonkuppee, ja se sijaitsee yhdellä Kuopion parhaista paikoista, vain kävelymatkan päässä keskustasta. Puijonkuppeen ensimmäiset kodit ovat nyt rakenteilla – nyt on oikea hetki sijoittaa tulevaisuuteen!

Mainos | Hatsalan alueelle rakentuvan Puijonkuppeen sijainti on ihanteellinen. Se on mukavasti omassa rauhassaan, mutta kaikkialle kaupunkiin on lyhyt matka. Kävellen olet hetkessä keskustan monipuolisten palveluiden ääressä. Puijon monipuoliselle ulkoilualueelle on noin kilometri. Yliopistollekin on kävelymatka, minkä takia Puijonkuppee sopii erinomaisesti myös opiskelijan asuinpaikaksi.

Hyvät kulkuyhteydet ja kevyen liikenteen väylät pitävät huolen siitä, että Puijonkuppeeseen on helppo tulla niin autolla, julkisilla liikennevälineillä kuin jalan tai pyörälläkin. Kuopion rautatieasemalle on noin kilometri ja paikallisliikenteen bussipysäkit löytyvät ihan läheltä, joten Puijonkuppeessa voi mainiosti elää myös ilman autoa.

Puijonkuppeesta tulee yhteisöllinen asuinalue

Puijonkuppeeseen rakennetaan parikymmentä kotitaloa neljään erilliseen korttelipihaan. Korkein rakennuksista on 17-kerroksinen. Yhteensä alueelle tulee noin 800 kotia. Skanskan rakentama As. Oy Kuopion Kiuru on rakenteilla ensimmäisten joukossa. Se rakennetaan omalle tontilleen, alueen eteläiselle eli keskustan puoleiselle laidalle.

Asuinalueen pohjoisreunalle on suunnitteilla oma lähikauppa. Alueen halki kulkee tulevaisuudessa viihtyisä kävelykatu, joka johtaa kerrostalojen suojissa sijaitsevalle keskusaukiolle ja alueen yhteiselle korttelitalolle, Puijonkuppeen Kotipesälle. Luvassa on kaikki edellytykset yhteisölliseen, kylämäiseen elämään.

Kiurun kotien korotettu kansipiha sijaitsee kävelykatujen yläpuolella, joten kotipihoissa saadaan nauttia rauhallisesta tunnelmasta ohikulkijoiden katseilta suojassa. Pihoja elävöittävät viihtyisät oleskelualueet, lasten leikkipaikat ja Kiurun korttelipihan asukkaiden yhteinen grillikatos, jossa valmistuvat kesäkeittiön herkut. Myös omissa kotikortteleissa eletään yhteisöllistä elämää. Korttelipihat ja -talo houkuttelevat tutustumaan naapureihin. Yhteiset piha-alueet on kuin luotu piknikkejä tai pihajuhlia varten.

Alueelle rakennetaan pysäköintilaitos ja myös Kiurun alle tulee pysäköintitilaa. Polkupyörille on niin ikään luvassa paljon säilytystilaa ja pesupiste. Alueelle tulee myös kaupunkipyöräparkki.

Ensimmäinen mahdollisuus sijoittaa uuteen alueeseen

Puijonkuppee on ainutlaatuinen mahdollisuus aloittaa uusi elämä uudella asuinalueella. Uudella, elämää kuhisevalla alueella on helppo tehdä omastakin elämästä juuri sellaista kuin haluaa.

Läheltä löytyy kaikkea, mitä eloisaan elämään tarvitaan: harrastuspaikat, opiskelupaikat, keskustan palvelut, luonto. Lähde hiihtämään tai metsälenkille Puijolle, käväise kahvilla ja ostoksilla keskustassa, kävele luennolle uuteen aamuun heräilevän kaupungin halki. Puijon lisäksi myös Kuopio-hallissa on tarjontaa liikuntaa harrastavalle.

Puijonkuppeen ensimmäiset kodit tarjoavat myös mahdollisuuden sijoittaa uudelle alueelle ensimmäisten joukossa.

Kiuru tavoittelee ympäristöluokitusta

Puijonkuppeen kodeissa ekotehokas varustelu ja vastuullinen rakentaminen takaavat paremman elämän jatkossakin. Talot kuuluvat A-energialuokkaan ja ne tavoittelevat RTS-ympäristöluokitusta. RTS-ympäristöluokitus on suomalainen rakennusalan ympäristöluokitus, joka perustuu eurooppalaisiin standardeihin. Se myönnetään valmiille rakennukselle kolmannen osapuolen puolueettomaan auditoinnin jälkeen, jos rakennus täyttää vaaditut ehdot. RTS-ympäristöluokitus kertoo, että rakennus on suunniteltu ja rakennettu kestävästi, ympäristöystävällisesti ja Suomen olosuhteet huomioiden.

Asuinalueen talojen katoille asennetaan aurinkopaneeleita ja mm. Kiurun autopaikoille asennetaan sähköautojen latauspistokkeita. Myös hiilineutraaliutta ja kierrätystaloutta pyritään edistämään alueella.

Puijonkuppee

● Puijonkuppee rakennetaan vanhalle Savonian kampuksen eli Tekun alueelle, Hatsalan kaupunginosaan.

● Sijainti on ihanteellinen, lähellä keskustaa, luontoa ja yliopistoa.

● Kiurun arvioitu valmistuminen on alkuvuonna 2023.

● As. Oy Kuopion Kiuru tavoittelee RTS-ympäristöluokitusta.

Lue lisää Puijonkuppeesta ja As. Oy Kuopion Kiurun kodeista: Kiuru

Huomaathan, että visualisoinnit sekä kuvat ovat aina suuntaa antavia. Havainnollistavat visualisoinnit perustuvat tämänhetkisiin suunnitelmiin.

Skanska Talonrakennus Oy