Työttömyystoimiston varoittava kommentti oli vain tujaus polttoainetta Markku Miettisen eteenpäin puksuttavalle suunnitelmalle – nyt tämä perheyritys viettää 30. juhlavuottaan

Tiesitkö, että Autoliike Miettisen matka alkoi asuntovaunusta kuopiolaiselta parkkipaikalta? Tässä jutussa kerrotaan koko tarina. Pyöreitä vuosia juhlistava yritys aloittaa juhannuksen jälkeen kaksiviikkoisen 30-vuotiskampanjan.

Mainos | – Minulla luki pitkään käyntikortissa: ”Soita milloin vain.” Aina vastasin puhelimeen, mutta saattoihan olla, että esimerkiksi sanoin soittavani pian takaisin.

No, nämä nyt on näitä, Markku Miettinen tokaisee perään, ja varsinainen tarina alkaa.

Oli vuosi 1991, ja odotettu päivä tuli.

Syvä lama oli saapunut Suomeen. Lopputili myyntipäällikön tehtävästä Hankkijalta oli lähtölaukaus Miettisen omalle yritykselle. Nyt olisi hänen vuoronsa, hän ajatteli.

Päätös oli varsin yllättävä ainakin työttömyystoimiston työntekijälle:

– Älä hyvä mies perusta autoliikettä. Kaikki menee konkurssiin!

Miettinen vain tuumasi saman tien, että hänen nimensä saa viivata yli työttömien listalta.

Vaihtoautokauppaa asuntovaunusta

Asuntovaunun kylkeen on kiinnitetty kyltti. Siinä lukee AUTOMYYNTI Markku Miettinen Ky.

Kuva on otettu niihin aikoihin, kun Markku Miettinen oli aloittanut yritystoiminnan Männistön Teboilin pihassa vuonna 1992. Hän hankki ja myi vaihtoautoja sekä konkurssipesien autoja.

Pankkitapaamiselle mennyt Miettinen sai kuulla pankinjohtajalta pitkän luennon siitä, ettei lainan saaminen autoliikkeen toimintaan tullut missään tapauksessa kysymykseen. Kun pankinjohtaja antoi lopulta puheenvuoron Markulle, hän täsmensi, ettei ollut tullutkaan pyytämään lainaa vaan avaamaan tilin.

Vuonna 1994 sattui käänteentekevä tapahtuma, kun Miettinen sai mieltä kutkuttelevan tarjouksen. Aiheen pariin päästiin koko perheen kanssa iltaruualla vaimo Kaarinan sekä perheen lasten Virpin ja Karin kanssa.

– Mitäs olisitte mieltä, jos otettaisiin Škoda-edustus?

Hetken oli hiljaista.

– Älä ainakaan tule semmoisella kotiin, lapset lopulta totesivat.

Oli aika keskustella Škodan tulevaisuudesta, johon Markku Miettisellä oli uskoa. Tämä oli varmasti vaikea nähdä tilanteessa, jossa autovalmistaja tuolloin oli. Moni piti vanhaa Octaviaa viimeisenä hyvänä mallina, ja 80-luvulla automerkkiä alkoi leimata halpisauton maine, joka liittyi muun muassa sen heikkoina pidettyihin valmistusmateriaaleihin.

Kari Miettinen muistaa tuon illan kaiken muuttaneena hetkenä Autoliike Miettisen taipaleella.

– Se oli uuden aikakauden alku. Tunne oli, että ei oikein tiennyt, mihin ollaan menossa. Škodan tilanne oli tuohon aikaan huono, vaikka onhan se kuitenkin maailman kolmanneksi vanhin autonvalmistaja ja historia tätä ennen oli hieno, hän sanoo.

Asuntovaunusta isoihin laajennuksiin

Helkaman kanssa tehtiin sopimus Škodan sekä Hyundain edustuksesta. Markku Miettisen laaja kokemus alalla oli tässä vahva valttikortti. Hyundain kanssa edustus jatkui noin kaksi vuotta. Škoda tuli jäädäkseen.

Vuonna 1994 toiminta siirtyi asuntovaunusta Leväselle. Toimitilat olivat jo sen kokoiset, että Markku Miettinen sai myyntiautoja sisään. Perhe tuli mukaan autokaupan tekoon sitä mukaa kun sopivaa työtä ja tekemistä alkoi riittää. Ensimmäinen perheen ulkopuolinen työntekijä tuli taloon seuraavana vuonna.

Tilat alkoivat käydä ahtaaksi, ja vuonna 2004 alkoi uuden autotalon rakennus. Muuttamaan päästiin seuraavan vuoden helmikuussa. Ensimmäinen laajennus tehtiin vuonna 2007 ja toinen iso laajennus 2010. Kaikki tila tontilla on nyt käytetty, ja toimitilat on rakennettu järkevästi niin, että autoja pystyy kuljettamaan sisään sekä ulos helposti.

Samaan aikaan tehtiin sukupolvenvaihdosta. Kari Miettinen otti yrityksen ohjat vuonna 2007, ja Markku Miettisestä tuli ”talonmies”. Työnjaoksi siis sovittiin, että Markku huolehtii jatkossa kiinteistöön liittyvistä asioista.

Tytär Virpi Lammi työskentelee Autoliike Miettisen toimistopäällikkönä ja hänen miehensä Juha Lammi myyntipäällikkönä. Työntekijöitä on nyt myynnissä ja huollossa yhteensä 36.

Toiminnan ytimessä asiakkaan tarpeiden tunnistaminen

Palataanpa kuitenkin vielä käyntikortin tekstiin ja sen ajatukseen. Pitkäjänteinen autokauppias päätti yritystä perustaessaan, että tilastojen ja budjettien pyörittely saa jäädä. Nyt keskitytään myymään sekä kuuntelemaan asiakasta.

Markku Miettisen mielestä tärkeintä on aina ollut, että asiakas saa välitöntä palvelua ja sen, mitä tarvitsee ja tulee Autoliike Miettiseltä hakemaan. Ei liene sattumaa, että Škodan maahantuoja Helkama-Auto on valinnut Autoliike Miettinen Oy:n kuusi kertaa Suomen parhaaksi Škoda-jälleenmyyjäksi.

Uuden sukupolven Škodat yllättivät odotukset, ja viime vuosina ne ovat voittaneet useita arvostettuja palkintoja. Autojen muotokieli on ottanut suuren harppauksen, ja Škodalla on Suomessa vahva markkinaosuus sekä laaja, uskollinen asiakaskunta. Octavia on malleista suosituin, mutta myös täyssähköautot tekevät vahvaa tuloaan suomalaisten suosikkiautoiksi. Autoliike Miettinen on Suomen toiseksi pitkäjaksoisin Škoda-jälleenmyyjä, ja myös sen myyntiluvut kielivät Škodan vahvasta tulevaisuudesta.

30-vuotista yritystaivalta on syytä juhlia kunnolla. Autoliike Miettinen käynnistää juhannuksen jälkeen kaksiviikkoisen juhlakampanjan. Alueen pitkäaikainen ja vahva toimija katsoo tulevaisuuteen innovatiivisella otteella. Huippuun hiottu asiakaspalvelu ja koulutettu henkilökunta vastaavat nykyaikaisesti asiakkaiden tarpeisiin.

– Koska olemme yhden merkin talo, meille keskittyy kaikki osaaminen ja tieto. Tämä ylläpitää laatutasoa niin myynnissä kuin autohuollon puolella. Olemme Team Škoda Auto, Kari Miettinen tuumaa.

Autoliike Miettisellä on tunnistettu hankala tilanne ja tietotulva, jossa uudesta autosta haaveilevat usein nykyisin ovat. Auton ostoa onkin haluttu tehdä sujuvammaksi Oma Automyyjä -palvelulla. Oma Automyyjä ratkaisee selvittelysuon henkilökohtaisella palvelulla sekä tarjoamalla uusinta tietoa, jonka avulla päätöksen tekeminen on ostajalle helpompaa.

Kari Miettinen vinkkaa, että Autoliike Miettinen ostaa mielellään myyntiin hyviä vaihtoautoja, ja niistä onkin nyt pulaa. Omasta autosta on helppo pyytää tarjous täyttämällä lomakkeen yrityksen verkkosivuilla.

Oma Automyyjä helpottaa selvittelytyötä

Autoliike Miettisen kehittämä Oma Automyyjä -palvelu tarjoaa henkilökohtaisen neuvojan auton osto- ja vaihtoaikeissa.

Ajan Omalle Automyyjälle varataan verkkosivujen kautta. Aikaa varatessa täytetään muutamia tietoja muun muassa auton hankintaan sekä nykyiseen autoon liittyen. Varatulle ajalle saapuessa myyjä on jo selvittänyt vaihtoehtoja tilanteeseen.

Käynti Omalla Automyyjällä ei velvoita tekemään ostopäätöstä, joten aika kannattaa varata jo ostoaikeiden alkuvaiheessa.

Katso lisätietoja täältä ja varaa aika Autoliike Miettisen verkkosivuilla.

Autoliike Miettinen

Täyden Palvelun Škoda-autotalo Kuopion Kolmisopessa – automyynti, huolto, varaosat, korikorjaamo, rengasmyynti sekä rengashotelli saman katon alla.

Neulalammentie 2, Kuopio