TarinaGolfin miljöö sopii sekä aloittelijalle että konkarille – ”Rennolla fiiliksellä, täällä ei tarvitse jännittää”

Myyntijohtaja Tommi Riikonen löysi golfin vastapainoksi arkityön vaativille haasteille. TarinaGolfin loistava yhteisö sekä miljöö houkuttivat hänet tutustumaan lajiin, ja nyt Riikonen kannustaa muitakin rohkeasti pelin pariin vaikkapa alkeiskursseilla ja torstain tutustumisilloissa.

Mainos | Väre Oy:n myyntijohtaja Tommi Riikonen muutti työnsä vuoksi Kuopioon ja tutustui työkaverinsa opastuksella golfiin vuonna 2007. Samana vuonna hän kävi TarinaGolfissa alkeiskurssin ja suoritti green cardin. Hänen tasoituksensa on nyt 24.

– Aluksi taidot olivat sellaiset kuin ne aloittelijalla yleensäkin ovat. Vähitellen pelaaminen alkoi sujua paremmin ja laji alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Oppiminen syntyy usein tiedostamatta eli harjoituksen jälkeen. Golf on jatkuvaa oppimista, Riikonen kertoo.

Riikonen pelaa sen verran, mitä arjen kiireiltään ehtii. Työelämä vaatii oman aikansa, samoin perhe ja perheen yhteiset harrastukset. Hänen tavoitteenaan kuitenkin on lisätä pelaamista vähitellen.

Golf on seurapeli, jonka voi aloittaa esimerkiksi ”kipinäkierrokselta”

Nykyään Riikonen kertoo osallistuvansa usein erilaisiin golftapahtumiin eri puolella Suomea. Yksi golfin hienoimmista puolista onkin se, että sitä voi pelata seurueessa – oli oma tasoitus mikä vain.

– Osa lajia on myös sen henkinen puoli eli pelituntuma ja vaihteleva päivän kunto. Golf on hyvää henkistä harjoitusta myös työelämän vaihteleviin ja vaativiin haasteisiin.

Riikosen mukaan Tarinan golfyhteisö on loistava, ja sieltä löytää aina hyvää peliseuraa. Tarinassa voi keskittyä pelaamaan ja kehittymään lajissa.

– Golf on sosiaalinen laji ja siinä tapaa paljon uusia ihmisiä. Tarinassa on erinomainen tunnelma. Etikettiä noudatetaan hyvin, mutta se ei tunnu mitenkään jäykältä, ja esimerkiksi pukeutuminen on nykyisin varsin vapaata. Kaikkia alueella olevia tervehditään, rennolla fiiliksellä mennään eikä täällä tarvitse jännittää.

Golfia kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tarinassa siihen on hyvä mahdollisuus esimerkiksi "kipinäkierroksella", jossa pääsee kokeneemman pelaajan mukana kentälle kokeilemaan ja katsomaan, miten toiset pelaavat.

– Tukea aloittamiseen ja pelaajana kehittymiseen Tarinassa saa erinomaisilta asiantuntijoilta, kuten pro Janne Eskolalta sekä välinepuolella KauppaTarinan kauppiaalta Pete Partaselta. Samoin kenttähenkilökunta tukee lajin harrastamisessa ja Tarinassa nautitaankin hyväkuntoisista kentistä, Riikonen summaa.

Riikosten 8-vuotias Ella-tytär on käynyt tyttöjen golfharjoituksissa ja on kohtalaisen innostunut lajista, vaikka green card on vielä suorittamatta. Sen sijaan 11-vuotias Aleksi etsii vielä kipinää ja keskittyy enemmän muihin lajeihin. Toiveena on, että joskus pelattaisiin koko perheellä, mutta paineita siihen ei luoda. Riikosen puolisokaan "ei vielä" pelaa.

Riikoset harrastavat liikuntaa hyvin monipuolisesti ja jälkikasvua kannustetaan kokeilemaan eri lajeja, koska usein ne tukevat toisiaan. Ella osallistui viime vuonna ensimmäistä kertaa Tarinan talkoisiin, jotka perinteisesti ajoittuvat äitienpäivän viikonloppuun. Ensin tehdään talkoot ja sitten pääsee avaamaan kautta kentälle.

40 vuotta Tarinaa

TarinaGolfin toimitusjohtaja Osmo Ruuska kertoo, että viime vuosi oli koko Suomessa golfin pelaajamäärällä laskettuna ennätysvuosi, ja tämä vuosi tuntuu etenevän samansuuntaisesti. Vilkastunut kotimaanmatkailu näkyy golfkentilläkin niin pelikierrosmäärien kuin välinehankintojen lisääntymisenä.

– TarinaGolf täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Seurassamme on nyt yli 2 500 jäsentä ja viime vuonna pelattiin 54 000 kierrosta. Tämän vuoden kierrosmäärä voisi olla samansuuntainen kylmästä toukokuusta huolimatta.

Myynti- ja markkinointipäällikkö Reetta Sallinen kertoo pelaajien keski-iän nuorentuneen. Lajiin pariin on saapunut runsaasti nuoria aikuisia.

– Järjestämme ahkerasti alkeiskursseja ja uusia pelaajia tulee vuosittain noin 250. Nuoret aikuiset käyvät usein kaveriporukoissa golfkentällä viettämässä rentoa vapaa-aikaa, Sallinen esittelee.

Golfiin voin tutustua Tarinassa torstaisin klo 19. Aloittavat pelaajat pääsevät hyvin peliin kiinni ja saavat peliseuraa myös Tarinan kummitoiminnan avulla.

Tervetuloa Tarinaan! Meillä voit pelata kahdella korkeatasoisella 18-reikäisellä kentällä. Ajomatkaa Kuopion keskustasta on vain 15 minuuttia pohjoiseen!

Tarinassa on saatavilla myös kaikki golfkeskukseen kuuluvat oheispalvelut: harjoitusalueet, laadukkaat ravintolapalvelut KlubiTarinasta, pro shop KauppaTarina ja golfopetuspalvelut GolfkouluTarina.

www.tarinagolf.fi