Kesälomareissun välistoppi Pieksämäellä? – Vanha verotoimisto muuntui persoonalliseksi kaupunkihotelliksi, johon kuljet omalla ovikoodilla

Pieksämäen haastavaan majoitustilanteeseen löytyi kesäkuussa ratkaisu, kun Ysihotelli avasi ovensa Keskuskadulla vanhan verotoimiston tiloissa. Hotelli ilman vastaanottoa on tuonut runsaasti uteliaita kyselyitä, ja kesän majoitusöitä varataan kiihtyvää vauhtia. Täällä teet rentouttavan pysähdyksen vaikkapa kesälomareissullasi.

Mainos | Kun Ysihotelli Pieksämäen kaupungin keskustassa avasi ovensa kesäkuussa, olivat ensimmäiset yhteydenotot hotellin toiminnasta vastaavan Sanna Sutelan puhelimessa ihmetteleviä. Keskuskadun Ysihotellissa ei nimittäin ole lainkaan vastaanottoa.

– Hotelli ilman vastaanottoa oli kyllä melkoinen ihmetyksen aihe, että mitä, eikö siellä olekaan ihmistä paikalla, Sutela naurahtaa.

Ajatus hotellista ilman päivystävää vastaanottoa voi tuntua monelle vähintäänkin erikoiselta, mutta käytännössä se ei juuri eroa niin sanotuista perinteisistä hotelleista.

Varaus tehdään Ysihotellin verkkosivustolla valitsemalla haluamaansa huoneeseen sopivat päivämäärät. Käytössä ovat yleisimmät maksutavat. Kun maksu on suoritettu, asiakas saa sähköpostiinsa ensin vahvistusviestin ja heti perään tilaustiedot, joka sisältää huoneen numeron sekä pin-koodin hotelliin.

– Hotelliin saavutaan kadulta, jonka jälkeen hissillä pääsee neljänteen kerrokseen. Ulko-oven, hotellikerroksen oven sekä huoneesi oven saat auki omalla pin-koodillasi, Sutela kertoo.

Koodi alkaa toimia varauspäivänä kello 16, joten esimerkiksi myöhäisestä saapumisesta ei erikseen tarvitse ilmoittaa. Uloskirjautuminen tapahtuu yhtä vaivattomasti: koodi toimii kello 12:een asti, jonka jälkeen asiakas vain painaa ovet kiinni perässään. Tämän jälkeen koodi mitätöityy ja järjestelmä arpoo seuraaville asukkaille uuden koodin. Matkustajailmoitus jätetään aulasta löytyvään lukolliseen laatikkoon.

– Mutta vaikka paikalla ihmisiä ei olekaan, puhelimen päästä löytyy aina joku, jos tarve vaatii. Rohkeasti vain kokeilemaan, Sutela kehottaa.

Useita erikokoisia, -mallisia ja -näköisiä huoneita

Vanhan verotoimiston entisissä tiloissa matkailijaa odottaa Ysihotellin vastaremontoidut huoneet, jotka on sisustettu omannäköisikseen. Valikoimasta löytyy jokaiseen makuun sopiva vaihtoehto.

– Huoneisiin on haettu omia värimaailmoja; murrettuja, mutta myös voimakkaita sävyjä. Jokaisesta huoneesta löytyy luonnetta. Myös pesuhuoneet on laatoitettu kauniisti erisävyisillä ja -kokoisilla laatoilla.

Jos hotellissa haluaa nauttia leppoisasta aamuheräämisestä, voi jääkaappiin tilata erikseen aamupalatarvikkeet, jotka sisältävät muun muassa puuroa, mehua, hedelmää ja leipää kahvia tai teetä unohtamatta. Ne toimitetaan huoneeseen valmiiksi edellisenä iltana. Myös erikoisruokavaliot huomioidaan.

Ysihotellin laajennus suunnitteilla

Pieksämäellä on taisteltu majoituskapasiteettipulan kanssa. Sutela sanoo, että Ysihotellissa tilaa kesätapahtumien aikaan vielä on, joskin kesäviikonloput täyttyvät kovaa vauhtia. Ajantasainen varaustilanne näkyy Ysihotellin verkkosivulla kunkin huoneen kohdalla.

Yksi Ysihotellin vahvuuksista on sen sijainti, joka on keskellä kaikkea.

– Lähelle avattiin juuri uusi yökerho, osasta hotellin ikkunoista näkyy tori ja osasta siintää Pieksänjärvi. Rautatieasemalle on matkaa vain muutama sata metriä, Sutela kuvailee.

Ja uuttakin on luvassa, kenties jo lähitulevaisuudessa. Rakennuksen alemmissa kerroksissa tilaremonttia odottelee lisää verotoimiston vanhoja tiloja; näihin kerroksiin on valmistumassa lisää hotellihuoneita ja jo ensi syksynä muun muassa saunatilat sekä iso kokoustila.

Ysihotellista löytyy useita huonevaihtoehtoja

- 3 tilavaa superior-huonetta; parisänky ja levitettävä sohva

- 7 kahden hengen huonetta

- 2 yhden hengen huonetta

Kaikissa huoneissa oma wc- ja suihkutila, jääkaappi, mikro, vedenkeitin ja kahvinkeitin sekä nykyaikainen ilmastointi viilennyksellä, ja laadukkaat sängyt sekä mukavat tyynyt ja peitot takaavat hyvät unet.

Varaa majoitus Ysihotellista tästä!

Tutustu muihin toimipisteisiin:

Ysimajat

Ysiysi-Rakennus Oy

Ysirauta

Ysikaluste

Ysivuokraus