Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinvoinnin puolestapuhuja

Mainos | Kuntoutuksen uranuurtaja Kunnonpaikka Siilinjärvellä uudistaa palveluitaan. Koronan jälkimainingeissa Kunnonpaikassa puretaan kiireettömän hoidon kysyntäpiikkiä. Yrittäjille tarkoitetut yksilöpalvelut rullaavat ja uusia ryhmiä perustetaan koko ajan. Kuntoutukseen pääsy on myös yrittäjän oikeus, kertoo liiketoimintajohtaja Heli Vehkala.

Kunnonpaikan historia ulottuu yli 70 vuoden päähän, jolloin omistajajärjestönä toimiva Huoltoliitto perustettiin. Vuonna 2024 Kunnonpaikka pääsee uudelleen juhlimaan, kun Kekkosen käyttöön vihkimän kuntoutuskeskuksen ovien avaamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta. Jo alusta alkaen Kunnonpaikalle on ollut tärkeää tuoda kuntoutus, lomat sekä hyvinvointi kaikkien saataville. Tällä ajatuksella on jatkettu tähän päivään saakka.

- Kunnonpaikan omistava Huoltoliitto on yleishyödyllinen yhdistys. Käyttämällä palveluitamme tukee samalla yhdenvertaista hyvinvointia. Toiminnalla tuetaan hyödyllistä ja merkityksellistä toimintaa, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Satu Väänänen.

Kunnonpaikka ei ole pelkkä kuntoutuslaitos vaan hyvinvointikeskus ja kylpylähotelli. Nykyään se operoi laajalla palvelukokonaisuudella, johon sisältyy majoituspalveluita, ravintolatoimintaa sekä vapaa-ajan aktiviteetteja. Palveluiden monipuolisuus on etu, joka erottaa Kunnonpaikan sen kilpailijoista. Kuntoutuksen tarpeen ennakoidaan olevan kasvussa koronan jälkeisen kiireettömän hoidon ruuhkautumisen vuoksi.

- Meiltä löytyy kuntoutuspalveluita eri sairausryhmille, kuten reumasta tai uniapneasta kärsiville, ikääntyneille monisairaille, omaishoitajille, luettelee liiketoimintajohtaja Heli Vehkala.

Kelan kautta kuntoutukseen

Noin 80 % Kunnonpaikan kuntoutuspalveluista on Kelan järjestämän kuntoutuksen tuottamista. Vehkalan mukaan asiakkaat mielellään hyödyntävät Kelan järjestämiä palveluita, koska ne ovat asiakkaalle maksuttomia.

- Kuntoutujalle on mahtava etu, että ei itse tarvitse maksaa penniäkään kuntoutuksesta ja oman hyvinvoinnin edistämisestä. Kela ei ole vielä luonut uutta kuntoutuspalvelua koronaa ajatellen, mutta kysyntä kuntoutusta kohtaan on ollut kasvamaan päin.

Kunnonpaikalle on tärkeää, että kaikissa sen palveluissa näkyvät terveys ja hyvinvointi. Myös yrittäjät ovat hyödyntäneet kuntoutusratkaisuja. Vehkala kannustaa yrittäjiä olemaan yhteydessä ja selvittämään Kunnonpaikan mahdollisuuksia Kelan järjestämään kuntoutukseen esimerkiksi KIILA-yksilöpalvelun muodossa.

- Haluamme kuulla myös yrittäjiltä itseltään, millaisia palveluita he haluavat. Tavoitteenamme on luoda yrittäjille helpon ”avaimet käteen” palvelupaketin. Kannustamme yrittäjiä tutustumaan ja yllättymään palveluidemme laajuudesta, Vehkala kehottaa.