Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrityksen osaajat menestyvät (YOM) -palvelu on tehnyt hyvää tulosta

Mainos | ”Syksyn koulutukset rullaavat hyvin ja suunnitellaan loppuvuotta YOM-tiimin kanssa”, toteaa YOM-palvelun projektipäällikkö Mia Hakulinen kysyttäessä, mitä kuuluu.

YOM-palvelun kevätkausi eteni tehokkaasti täyttyvillä digikoulutuksilla, joista saatiin huippuja lukua. Kokonaisuudessaan koulutuksia oli kesään mennessä järjestetty 42 kappaletta, joista saatiin 444 osallistumista 238 eri yrityksestä. Luvut viittaavat siihen, että koulutukset houkuttelevat samoja yrityksiä osallistumaan useampaan kertaan.

Syksyn koulutuskalenterista löytyy paljon uusia ajankohtaisia koulutuksia. Uutuuksina esimerkiksi vaikuttajamarkkinoinnin, videoiden, livelähetyksien ja informaatiovaikuttamisen koulutukset. ”Erityistä kiinnostusta herättävät edelleen myynnin ja markkinoinnin digikoulutukset, joihin olemme saaneet tuotua uusia näkökulmia, esimerkkinä uusimpana lisäyksenä tullut vaikuttajamarkkinoinnin koulutus”, Mia Hakulinen sanoo. Yrittäjät ovat siis kiinnostuneet kehittämään asiakaskantaansa sekä omaa näkyvyyttään somealustoilla erilaisilla markkinointikeinoilla, minkä YOM-palvelu on erityisesti huomioinut koulutuskalenteria suunnitellessa. ”Mielenkiintoisena lisänä meillä on myös tuotu informaatiovaikuttamisen koulutus, joka liittyy suoraan maailman muuttuvan tilanteen tuomiin tarpeisiin”, Mia Hakulinen lisää.

Digikoulutukset vastanneet yrittäjien tarpeisiin

Tähän mennessä tehokas vuosi on saanut kiitosta hyvän palautteen muodossa. Kaikkien YOM-palvelun koulutuksien jälkeen yrittäjiltä kysytään palautetta koulutuksen laadusta, kulusta ja kokonaisuudesta. Tähän mennessä palautetta on saatu 120 osallistujalta. Palautteiden perusteella kouluttajat koettiin asiantunteviksi, aiheet ajankohtaisiksi ja kokonaisuus onnistuneeksi. Koulutukset on palautteen mukaan suunniteltu vastaamaan yrittäjien odotuksia ja tarpeita. Erityisen hienoa on, että osallistujat kokivat koulutusten lisäävän heidän ammatillista osaamistaan ja tukevan yrityksen digitalisoitumista eteenpäin. ”Erittäin hyvä ja tiivis paketti uusista ominaisuuksista. Kouluttaja osaa hommansa!”, kommentoi yksi markkinointikoulutukseen osallistujista.

Ehdota meille hyvä koulutusideasi

Syyskauden viimeisiä koulutuksia suunnitellaan marras-joulukuulle, mutta ”katseet ovat meillä myös tulevassa keväässä”, kommentoi YOM-palvelun projektikoordinaattori Reetta Simpanen. Koulutuskalenteria suunnitellaan jatkuvasti eteenpäin ja uusia koulutusaihioita mietitään jo hyvissä ajoin. YOM-palvelulle voi itse ehdottaa omaan liiketoimintaan sopivaa digikoulutusta koulutuskalenteriin osoitteessa bit.ly/koulutusideayom. ”Otamme huomioon jokaisen koulutusidean, sillä ne ovat meille arvokasta tietoa yrittäjien tarpeista”, mainitsee Hakulinen. Tänä syksynä YOM-palvelu järjestää usean koulutuksen yrittäjiltä tulleiden ideoiden pohjalta.

YOM-palvelun koko koulutuskalenteriin voit käydä tutustumassa osoitteessa yrittajat.fi/yom. Koulutukset tarjotaan pohjoissavolaisille yrityksille ja yritysten henkilöstölle maksuttomasti (normaali markkinahinta 100-600 €/hlö). Tämä etu kannatta hyödyntää itsellesi yrittäjän tai tarjota koulutusetuna henkilöstöllesi.

Teksti: Reetta Simpanen, Kuva: Emilia Honkanen