Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saumatonta yhteistyötä Savon Yrittäjien hanketoiminnassa

Mainos | Teemukit kilisivät, kun Savon Yrittäjien palveluista vastaavat asiantuntijat istuivat keskustelemaan palvelutarjonnasta ja toimeksiannoista. Istuimme pöytäseurueeseen mukaan.

Mia: Millainen syksy meille on tulossa?

Niko: - Yrityksen osaajat menestyvät-palvelussa (YOM) on tarjolla mukavasti maksuttomia uutuuskoulutuksia kuten ”live-lähetyksiin letkeyttä” ja ”johtamis- ja työyhteisöviestintä digiaikana”.

- Tietysti me kaikki odotamme 25. Yrittäjänpäivää, jota juhlistetaan yhdessä yrittäjille maksuttomassa Yrittäjien YhteisTyöpäivä Connecting and Coworkig -tapahtumassa 5.9.2022 KPY Novapolis Oy:n CoWork-tilassa.

Tarja: - Odotan, että pääsen oppimaan taas lisää pohjoissavolaisesta yrityskentästä. Pohjois-Savossa yrittäjien tukena on laaja verkosto ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa on hyvin sujuvaa. HelpDesk -palvelussa tehdään yhteistyötä esimerkiksi Sakkyn yrityspalvelujen, Savonia-amk:n, Business Center Pohjois-Savon, Ylä-Savon YTYÄ-palvelun ja TE-palvelujen kanssa.

Pekka: - Hyvin erilaiset yritykset ovat löytäneet HelpDesk-palvelun; uusin asiakas meillä on Ylä-Savossa jo 30 vuotta toiminut yritys, joka työllistää kymmenkunta henkilöä. Yrityksellä on kahta liiketoimintaa, jotka eivät enää toimintaympäristön muutosten vuoksi täydennä toisiaan kuten ennen. Tein yrittäjän kanssa yritysanalyysin ja näyttää siltä, että liiketoiminnat olisi hyvä eriyttää, jotta yritys pystyy toimimaan tuottavasti.

Ninja: - Meillä Jatkis Omistajaksi Ostamalla Omistajanvaihdospalvelussa saattaisi olla ostaja sille toiselle liiketoiminnalle. Nimittäin eilen illalla palveluun ilmoittautui sisäsavolainen yrittäjä, joka haluaa ostaa uutta liiketoimintaa muutama vuosi sitten perustamansa osakeyhtiön kylkeen.

Tarja: - Mainiota. HelpDeskissä voimme auttaa molempia yrittäjiä liiketoimintojen kehittämisessä. Hehän voisivat hyötyä myös ELY-keskuksen yritysten kehittämispalveluista, joita voi käyttää esim. liiketoiminnan digitalisoimiseen.

Reetta: - Hei, meillä on YOMissa maksuton Muutoksen onnistunut läpivienti -koulutus, jossa käydään läpi yrityskaupan tuomia muutoksia ja muutosprosessin hallintaa. Siitä olisi tukea liiketoiminnan haltuunottovaiheessa. Yrittäjä voisi hyötyä myös johtamis- ja työyhteisöviestinnän koulutuksesta. Siinä käydään läpi, miten työyhteisöä voidaan kehittää ja tulosta parantaa hyvällä viestinnällä.

Ninja: - Nuo koulutukset ovat enemmän kuin tarpeellisia yritysostoa suunnittelevalle yritysoston jälkeistä aikaa silmällä pitäen. Lisäksi meillähän on syyskuussa se, Miten ostaa yritys -omistajanvaihdoswebinaari, josta saa hyvin käytännön vinkkejä yrityksen ostamiseen.

Tarja: - Yrityksen ostamista suunnittelevalle yrittäjälle kannattaa vinkata Design Centeristä, josta saa apua uuden brändin vahvistamiseen. Brändin työstäminen on tarpeen, kun liiketoimintaa laajennetaan uudelle toimialalle.

Ninja: - No niin, meillä on nyt HelpDeskissä potentiaalinen myyjä ja Jatkiksessa potentiaalinen ostaja – tästähän syntyy vielä yrityskauppa!