Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

PariSuhdetta

Mainos | PariSuhdetta-palstalla esittelemme kiinnostavia pohjoissavolaisia ihmisiä, jotka ovat tavalla tai toisella kimpassa keskenään. Tällä kertaa vuorossa ovat veljekset Ilari ja Lauri Methuen, jotka ovat yhteistuumin pistäneet yrityksen pystyyn.

Lauri:

"Ilarin kanssa yhdessä tekeminen on ollut minulle tärkeää lapsuudesta saakka. Tykkäsimme leikkiä ja kokeilla uusia asioita, vaikka Ilari enemmän touhusi ulkona ja minä sisällä. Lempipuuhaani oli mm. majojen rakentaminen ja legoanimaatioiden tekeminen. Koulussa olimme molemmat kiinnostuneita matemaattisista ja loogisista aineista. Totta kai isoveljenä Ilari vaikutti aikuisemmalta, erityisesti mitä vanhemmaksi sitä tuli. Pienenä se oli huippua, kun oli isoveli esikuvana. Olen huomannut, että minä meistä nuorempana olen se taiteellisempi ja herkempi persoona.

Kiinnostus yrittäjyyteen on aina ollut olemassa, nyt kun jälkikäteen asiaa ajattelen. Yli 5 vuotta sitten Ilari otti yhteyttä ja ehdotti, että ryhdytäänkö yrittäjiksi. Aluksi ajatus tuntui hyvinkin jännittävältä. Mietin vain, että miten opiskeluiden käy tai riittääkö meillä osaaminen. Yrittäjyys vei kuitenkin voiton, enkä hetkeäkään ole katunut, vaikka opiskelut jäivätkin.

Yhteistyö ja yrittäjyys veljen kanssa on sujunut paremmin kuin hyvin. Pidämme yhdessä suunnittelusta ja meillä on samanlaiset ajatukset tavoitteellisuudesta sekä tulevaisuudesta. Aluksi teimme töitä samassa kämpässä minun luonani. Juuri koronan aikana muutin Kokkolaan asumaan, joka muutti tilannetta niin, että emme enää näe toisiamme yhtä usein. Nykyaikaisten järjestelmien avulla etätyöskentely on kuitenkin sujuvaa ja ohjelmoijan päivittäinen työkaveri on kuitenkin luonnostaan tietokone.

Alussa minua jännitti eniten asiakkaiden kanssa kommunikointi. Ilarilta olen saanut hurjasti rohkeutta asiakaskohtaamisiin ja olen oppinut luottamaan itseenikin enemmän. Yhteistyömme kautta olen myös oppinut tekemään kompromisseja. Ajan kanssa olen huomannut meissä entistä enemmän samankaltaisia piirteitä. Olemme molemmat esimerkiksi tarkkoja sekä kilpailuhenkisiä.

Tulevaisuus näyttää lupaavalta ja voin todeta, että taaksepäin ei ainakaan olla menossa. Olemme Ilarin kanssa alkaneet työstää myös omaa tuotetta, josta toivottavasti kuulette lisää myöhemmin."

Ilari:

"Lapsena olin kiinnostunut lähes kaikesta, mikä vain vaikutti mielekkäältä. Musiikki on aina ollut lähellä sydäntäni ja selloa soitinkin lähes lukion loppuun saakka. Lauri sen sijaan soitti viulua ja jatkoi musiikin parissa aktiivisesti armeijan soittokuntaan asti. Musiikin lisäksi yhteisenä harrastuksena nuoruudessamme oli nyrkkeily.

Ennen aina ajattelin, että en ikinä lähtisi yrittäjäksi. Koulun ohella aloitin kuitenkin koodaamisen opettelun, koska Lauri oli sitä harrastanut ja halusin itsekin kokeilla. Aloin suunnitella sovelluksia IOS-puhelimille ja ensimmäinen julkaisemani sovellus saikin latauksia lähes 40 000 hyvien arvosanojen siivittämänä. Aloitin paikallisten yritysten kontaktoimisen ja sovelluksien tarve nousi esille. Houkuttelin Laurin mukaan tähän prosessiin ja tarvitessamme jonkun tavan laskuttaa, päätimme perustaa yrityksen.

Työskentely oman veljen kanssa on ollut äärimmäisen miellyttävää. Lauri on teknisesti todella taitava ja on harrastanut peliprojekteja lapsesta saakka. Lauri on työssään aivan äärimmäisen hyvä, enkä koskaan lakkaa ihmettelemästä sitä. Yhdessä tekemisestä olen nauttinut aina, oli kyseessä sitten koodin kirjoittaminen tai nyrkkeily.

Yrittäminen on opettanut sen, että kaikkea ei voi osata itse ja vastuuta tulee jakaa. Olemme oppineet tunnistamaan toistemme vahvuudet ja hyödyntämään niitä. Päätöksenteko on ollut yhteistä alusta saakka ja tällä linjalla aiomme myös jatkaa.

Yhteistyömme on tehokasta ja meillä on hyvin samantyyppiset ajattelu- ja ongelmanratkaisutavat. Myös arvopohjamme ovat yhteneväisiä - meille molemmille työelämässä on tärkeää järkevyys ja hyödyllisyys. Tämä ei kuinkaan sulje pois hauskuutta. Laurin nuoruuden peliprojektit ovat hyvä esimerkki huumorin ja koodin yhdistämisestä.

Olen viihtynyt ja nauttinut yrittämisen vapaudesta. Vaikka elämäntilanteemme Laurin kanssa ovatkin erilaiset, ovat suunnitelmat yrityksen suhteen samanlaiset. On ollut kunnia työskennellä monilla aloilla parhaiden kanssa ja toivomme jatkossakin kunnianhimoisia sekä vaativia asiakkaita. Lauria parempaa yhtiökumppania en voisi edes toivoa ja uskon meidän yhteisen taipaleemme yritysmaailmassa olevan vasta alussa."

Teksti ja kuvat: Emilia Honkanen