Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia palveluita yrittäjille tuottavuuteen ja työhyvinvointiin!

Mainos | Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen maksuton Yrittäjän Uusi Suunta -palvelu tarjoaa matalan kynnyksen maksutonta neuvontaa Kuopion seudun mikroyrityksille. -Kohderyhmänä ovat erityisesti ne toimialat, joiden liiketoiminta ja talous on kärsinyt viimeaikaisista toimintaympäristön muutoksista, kertoo projektipäällikkö Kari Heikkinen.

Palvelu koostuu kahdesta toisiaan täydentävästä osiosta ja on tarkoitettu yksinyrittäjille sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille. Yrityksen liiketoimintaosiossa tarkastellaan liiketoiminnan kannattavuutta ja kehittämistä. Työhyvinvoinnin osiossa pohditaan, kuinka yrittäjän työkykyä voidaan edistää ja ylläpitää yrittäjän omat resurssit huomioiden. Tuottavuus ja työhyvinvointi kun kulkevat käsi kädessä.

Molemmista teemoista on tarjolla yrittäjäkohtaista neuvontaa, pienryhmä- ja verkostotapaamisia sekä info- ja koulutustilaisuuksia. Yritys voi osallistua molempiin tai vain toiseen palvelun osioon.

- Nyt on mahtava tilaisuus saada maksutonta neuvontaa liiketoiminnan kannattavuuden parantamiseen sekä yrittäjän työhyvinvoinnin edistämiseen, kannustaa yritysneuvoja Pekka Naumanen.

-Jos jokin asia omassa yrityksessä, sen toiminnassa tai omassa jaksamisessa mietityttää, niin kannattaa ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Hyvinvointiosuus aloitetaan kartoituskeskustelulla, jossa jutellaan yrittäjän tilanteesta ja mietitään yhdessä, miten työhyvinvointia voitaisiin parantaa. Palvelussa on mahdollisuus maksuttomaan sykevälivaihteluun perustuvaa hyvinvointimittaukseen. Mittauksen tulokset käydään läpi asiantuntijan kanssa, jonka antaa vinkkejä oman työhyvinvoinnin parantamiseen.

- 60 ensimmäisenä palveluun ilmoittautunutta yritystä pääsevät mukaan Firstbeat Life-mittaukseen, jonka avulla muodostetaan yrittäjälle oma henkilökohtainen hyvinvointianalyysi, kuvailee yritysneuvoja Ninja Vepsäläinen.

Palvelun liiketoimintakunnon kehittämisessä syvennytään yrityksen talouteen. Esimerkiksi kannattavuus, hinnoittelu ja markkinointi ovat teemoja, joita tällöin käydään läpi. Neuvontatapaamiset voidaan järjestää etäyhteydellä tai lähitapaamisena Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen toimistolla asiakkaan toivomuksen mukaan.

- Keskusteluja ohjaavat jokaisen yrityksen omat tarpeet sekä haasteet. Pyrimme pureutumaan juuri niihin tekijöihin, jotka yrityksen toiminnan kannalta ovat merkityksellisiä, kertoo Heikkinen.

Toimintaa on käynnistetty syksyn aikana ja asiakkaita on jo tullut mukavasti. Hyvinvointimittaukset alkavat marraskuussa ja niiden perustella käynnistetään ensimmäinen työhyvinvoinnin pienryhmä vielä tämän vuoden puolella.

Palvelu on maksutonta Kuopiossa, Siilinjärvellä, Kaavilla ja Rautavaaralla toimiville mikroyrityksille vuoden 2023 loppuun asti. Palvelua rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Etelä-Savon ELY-keskus, Kuopion seudun Uusyrityskeskus ry, Kuopion kaupunki, Siilinjärven, Kaavin ja Rautavaaran kunnat.

Lisätietoa ja yhteystiedot: www.kuopionseudunuusyrityskeskus.fi/yrittajan-uusi-suunta-palvelu

Kari Heikkinen, yritysneuvoja, projektipäällikkö, p. 044 388 3081, kari.heikkinen@uusyrityskeskus.fi

Ninja Vepsäläinen, yritysneuvoja, yrittäjän työhyvinvointi, p. 044 388 3083, ninja.vepsalainen@uusyrityskeskus.fi

Pekka Naumanen, yritysneuvoja, yrityksen liiketoimintakunto, p. 044 388 3080, pekka.naumanen@uusyrityskeskus.fi

Teksti: Emilia Honkanen, kuvat: Markus Aho