Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion Lehtoniemeen on suunnitteilla tulevaisuuden tarpeet täyttävä hirsikerrostalo, joka tulee olemaan osittain energiaomavarainen. Ennakkomarkkinointi alkaa helmikuussa!

Rakennusliike Lapti suunnittelee uusia kerrostalokoteja luonnonläheiselle paikalle Kuopion Lehtoniemeen.

Mainos | Asunto Oy Lehtorinteen Elosta tulee poikkeuksellinen kerrostalokohde. Kantava runko on betonia, mutta ulkoseinät rakennetaan hirrestä.

– Lehtorinteen Elossa yhdistyvät puun ja betonin parhaat puolet. Lämmin ja kodikas hirsi näkyy myös sisätiloissa, sanoo Laptin myyntipäällikkö Jean Mattsson.

Julkisia rakennuksia tehdään entistä enemmän puusta, mutta hirsikerrostalot ovat vielä harvinaisia. Lapti on aiemmin rakentanut samalla konseptilla kaksi hirsikerrostaloa Pudasjärvelle.

Toiveet huomioitu suunnittelussa

Lehtoniemeen kaavaillussa hirsikerrostalossa korostuvat vihreät arvot ja ekologisuus. Maalämpö ja aurinkopaneelit tuovat energiaomavaraisuutta.

Rinnetontille nousevaan taloon tulee kellari ja neljä asuinkerrosta. Asukkaille on perinteiseen tapaan omat varastototilat, mutta niiden lisäksi myyntiin tulee kaksi hulppeankokoista autotallia ja erillisiä varastoja, joihin on oma sisäänkäynti ulkoa.

– Sähköavusteisen pyörän tai golfbagin kärryineen voi viedä suoraan omaan varastoon. Niitä ei tarvitse kuljettaa porraskäytävän kautta, sanoo Laptin asuntomyyjä Matti Herranen.

Jean Mattsson kertoo, että Lapti teki kyselyn siitä, mitä asunnonostajat nykyään haluavat.

– Esille nousi vahvasti juuri tarve erilaisille säilytysratkaisuille.

Parkkipaikat sijaitsevat pääosin katoksen alla. Jokaisella pysäköintipaikalla onnistuu hybridiauton lataus. Lisäksi täyssähköautojen lataus on otettu suunnittelussa huomioon. Ulkoiluvälinevaraston yhteyteen on suunniteltu polkupyörien huoltotila.

Lähellä luontoa ja palveluja

Hirsikerrostalo asettuu kauniisti ympäröivään luontoon. Kotiovelta pääsee suoraan Lehtoniemen ulkoilureiteille. Läheinen Kallavesi tarjoaa aktiviteetteja niin kesällä kuin talvella, esimerkiksi uintia, veneilyä, suppailua, melomista, kalastelua, luistelua ja hiihtoa.

– Ympäröivän alueen tuleva rakentaminen on otettu huomioon. Rakennuksen ja autokatosten harkitulla sijoittelulla tontille on saatu aikaiseksi ilmavuutta, toteaa Lehtorinteen Elon projektipäällikkö Markus Seppänen.

Asunto Oy Lehtorinteen Elossa asutaan rauhallisissa ja vehreissä maisemissa, mutta hyvien yhteyksien päässä palveluista. Järven rantaa myötäilevä Saaristokatu yhdistää asuinalueen Kuopion keskustaan, joka on noin seitsemän kilometrin päässä.

Alueelta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Bussipysäkki on noin sadan metrin etäisyydellä.

Palveluita on myös lähellä. Ruokakauppa, Kuikkalammen päiväkoti ja nuorisotila sekä Martti Ahtisaaren koulu, jonka yhteydessä on jääkiekkokaukalo ja jalkapallokenttä.

Toiveesi toteutetaan

Asuntojen suunnittelussa on painotettu asiakkaiden toiveita ja asumismukavuutta. Se näkyy varustetasossa, valoisuudessa ja harkittuina pohjaratkaisuina.

Taloyhtiöön tulee erikokoisia kompakteja kaksioita, joten esimerkiksi ensiasunnon ostajille pystytään tarjoamaan vaihtoehtoja.

– Myös kolmioita on useaa eri kokoa. Ylimpään kerrokseen on suunniteltu neljän ja viiden huoneen kokoisia asuntoja. Monipuolisessa huoneistojakaumassa on yli kymmenen erikokoista asuntoa, Seppänen sanoo.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi kesänä. Valmista on arvioidusti loppukesällä 2024. Kohteen markkinointi käynnistyy piakkoin, ja kiinnostuneet saavat lisätietietoa ottamalla yhteyttä Laptin myyntitiimiin.

– Mitä varhaisemmassa vaiheessa tekee varauksen, sitä enemmän on mahdollisuuksia vaikuttaa oman kodin ilmeeseen ja materiaalivalintoihin, Mattsson huomauttaa.

Laptin asukaspalveluvastaavat auttavat suunnittelemaan omannäköisen kodin. Toteuttaa voidaan hyvinkin yksilöllisiä toiveita.

– Vain mielikuvitus ja rakennusmääräykset ovat rajana. Alustavat piirustukset on tehty, mutta huoneistoja voidaan vielä jopa yhdistellä, Herranen sanoo.

Tutustu lisää: Asunto Oy Lehtorinteen Elo

Ota yhteyttä:

Jean Mattsson, myyntipäällikkö p. 0400 599 117 tai jean.mattsson@lapti.fi

Matti Herranen, asuntomyyjä p. 040 186 1831 tai matti.herranen@lapti.fi

Markus Seppänen, projektipäällikkö p. 040 843 5079 tai markus.seppanen@lapti.fi