Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

On yksi kysymys, johon lähes jokainen silmäleikkaukseen tuleva haluaa saada vastauksen – Kuopion uuden silmäsairaalan Petri ja Maiju hoitavat katseen kuntoon alan pitkällä kokemuksella

Laserleikkaus on turvallinen ja nopea hoitomuoto, jolla näkökyky paranee ja elämänlaatu kohenee. Silmäsairaala Hymyn maksuttomassa hoitoarviossa selviää, millainen toimenpide olisi paras juuri sinun silmillesi.

Mainos | – Näköaisti on yksi tärkeimmistä aisteistamme, ja siitä haluamme pitää hyvää huolta.

Silmäkirurgi ja silmätautien erikoislääkäri Petri Rekosella on kokemusta silmäsairauksien hoidosta jo reilusti yli 20 vuoden ajalta. Palo tekemiseen on säilynyt, ja tyytyväiset asiakkaat ovat tarkkuutta vaativan työn suola.

Silmäsairaala Hymy aloitti toimintansa Kuopion torin kupeessa Mehiläisen tiloissa lokakuussa 2022.

– Haluamme antaa asiakkaillemme kaiken ajan ja huomion, mitä siinä hetkessä tarvitaan. Me ihmiset olemme erilaisia, ja kohtaamme asiakkaamme yksilöinä, Rekonen kiteyttää uuden paikallisen silmäsairaalan toiminta-ajatuksen.

Myös Petrin työpari, sairaanhoitaja ja laserteknikko Maiju Tanskanen on tehnyt koko ikänsä töitä silmien parissa.

– Työmme on mielenkiintoista ja ihmisläheistä, ja sen vaikutus näkyy heti. Usein yllätämme asiakkaat positiivisesti. Yleinen kommentti operaation jälkeen on: ”Voi, kunpa olisin tullut jo aiemmin.”

Huippuosaajat käyttävät huippulaitteita

Silmäsairaala Hymyssä on käytössä alan huipputeknologia, mikä lisää palvelun joustavuutta, nopeutta ja turvallisuutta.

– Meillä on uusimmat mahdolliset laitteet kaikkiin leikkauksiin. Ajan hermoilla olevat laitteet lisäävät potilasturvallisuutta sekä nopeuttavat leikkausten tekemistä. Lopputulos on entistäkin tarkempi, mikä on kaikkien etu, Petri sanoo.

Hymyssä tehdään kaikenlaisia laser-, linssi- ja kaihileikkauksia. Laserleikkauksella voidaan korjata kaikki yleisimmät taittovirheet ja myös ikänäköä. Toipuminen on nopeaa ja sairausloman tarve vähäinen.

Yleinen kommentti operaation jälkeen on: "Voi, kunpa olisin tullut jo aiemmin."

Maiju Tanskanen, sairaanhoitaja ja laserteknikko

– Nykyaikainen Smile-laserleikkaus tehdään tähystystyyppisesti, jolloin operaatio kestää muutamia minuutteja ja toipumisaika on muutamia päiviä, Petri selostaa.

Linssileikkaus taas on yleinen toimenpide ikänäköön liittyvien ongelmien hoidossa.

– Laserleikkauksessa aikuisnäön hoitona käytetään niin sanottua monovisiotekniikkaa, jossa toinen silmä leikataan näkemään paremmin kauas ja toinen lähelle. Tästäkin tulokset ovat olleet hyviä. Minulle itsellenikin on tehty tämä operaatio jo yli 10 vuotta sitten, ja olen erittäin tyytyväinen. Toinen hyvä vaihtoehto aikuisnäön hoitoon on linssileikkaus monitehokeinomykiöillä.

Silmistä huolehtiminen parantaa elämänlaatua

Sattuuko se?

Maiju kertoo, että tämä kysymys pyörii silmäleikkaukseen valmistautuvan mielessä lähes aina.

– Ja voimme vakuuttaa, että ei satu. Silmä puudutetaan, ja tarvittaessa voimme antaa rentouttavaa esilääkettä. Myöskään leikkauksen jälkeen ei ole kipua, mutta silmän kuivuus saattaa tuntua kaiherruksena, joka loppuu muutaman päivän päästä.

Entä mistä kannattaa aloittaa, kun pohtii silmäoperaatioon tulemista?

– Meille voi varata ajan maksuttomaan hoitoarvioon, joka ei vielä sido mihinkään. Hoitoarvion aikana keskustelemme eri leikkausvaihtoehdoista, ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja käymme läpi leikkauksen kulkua, toipumista ja sairausloman tarvetta, Maiju kertoo.

Pienessä yksikössä toiminta on ihmisläheistä. Petri ja Maiju iloitsevat yhdessä työnsä merkittävyydestä asiakkaille. 

– Parantunut näkökyky parantaa huomattavasti elämänlaatua.