Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Pro-Tot on rohkeasti erilainen teollisuuden kasvuyritys

Toimitusjohtaja Joni Karhinen: “Sun pitää olla yrityksenä muuttumiskykyinen, mutta varsinkin ihmisenä. Sun on pakko oppia hyväksymään virheet ja myös osata nauraa niille.”

Mainos | Pro-Tot Oy on kokonaisvaltaiseen teollisuuden kunnossapitoon keskittynyt yritys, jolla on kova kasvuvauhti. Viimeisen kolmen vuoden aikana yritys on kolminkertaistanut liikevaihtonsa ja henkilöstömääränsä. Juuri äskettäin Etelä-Savon vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu toimitusjohtaja Joni Karhinen kertoo, että kasvu ja kehittyminen on vaatinut oikeaa asennetta, toimivaa strategiaa ja rautaisia hermoja.

– Ensiaskel on uskaltaa ajatella isosti, sitten vielä sanoa se ääneen. Joskus on tärkeää myös osata väistää henkilöstön kehityksen tieltä pois. Siinä kysytään hermoja, että osaa pitää suunsa kiinni oikeassa kohdassa. Paras lopputulos tulee, kun on selkeä strategia ja pelataan erilaisilla näkemyksillä samaan maaliin, Joni kuvailee.

Uskallus olla erilainen

Pro-Totin toimintaa leimaa nuorten osaajien rento ja tekevä meininki. Yrityksen henkilökunta on poikkeuksellisen nuorta ja se näkyy huumoripitoisessa arjessa ja innokkuudessa mennä lujasti eteenpäin. Kasvu on vaatinut sitä, että ympärille on löydetty oikeanlaiset ihmiset, niin työntekijät kuin yhteistyökumppanit ja asiakkaat.

Pro-Tot on yrityksenä rohkeasti erilainen. Yrityksen strategiana ei ole vain oma kasvu ja menestyminen vaan myös asiakkaiden kasvun tukeminen palvelukonseptilla, joka ottaa asiakkaan tarpeet huomioon ennakoivasti. Arvostus asiakkaita kohtaan tulee ilmi siinä, miten palvelun eri tasoilla halutaan ymmärtää kokonaisuuksia ja auttaa asiakasta tehokkaampaan ja laadukkaampaan toimintaan. Yritys on viime vuosina panostanut entistä enemmän johtamiseen ja koulutukseen. Kasvu vaatii uuden oppimista ja jämäkkää johtamista.

Toimitusjohtaja Joni Karhinen on sitä mieltä, että johtajan tärkeimpiä taitoja on pelisilmä. Se, että pystyy oikeassa kohdassa auttamaan pelikaveria, ottamaan kopin ja pitämään joskus myös useamman pallon kerralla ilmassa. Kaikessa auttaa se, että lähtökohtaisesti pyrkii ajattelemaan asioista positiivisesti, vaikka tulisi lunta tupaan.

– Sanoisin vielä, että sun pitää olla yrityksenä muuttumiskykyinen, mutta varsinkin ihmisenä. Sun on pakko oppia hyväksymään virheet ja myös osata nauraa niille, Joni jatkaa.

Kumppanuuksia rakentamassa

Pro-Totin palvelukonsepti perustuu vahvasti kumppanuuksiin. Asiakkaalle tämä näkyy aitona kokokonaishallintana, mutta myös siinä, että Pro-Totin eri osastot palvelevat toisiaan tukevasti. Esimerkiksi laitekehityksen tai asennuksen vaatimia osia valmistaa usein Pro-Totin oma konepaja, jolloin asiakas saa samalta kumppanilta hallitun ja kustannustehokkaan kokonaisuuden.

Pro-Totin kasvustrategian yksi painopiste on ollut projektityöskentelyn kehittäminen. Projektit viedään läpi järjestelmällisellä johtamisella aina käyttäjämäärittelyistä loppuvalidointeihin saakka. Parhaimmillaan projektin aikana sekä palveluntarjoaja että asiakas oppivat toisiltaan. Se vaatii Pro- Totin omassa päädyssä helvetillistä aktiivisuutta ja asiakkaalta tahtotilaa katsoa eteenpäin ja kehittyä. Tärkeintä on, että tarttuu hommiin napakan järjestelmällisesti, mutta huumoria unohtamatta. Toimitusjohtaja Karhinen on valmiina uusiin kumppanuuksiin.

– Katsotaan, miten voidaan teitä parhaiten auttaa. Sitten pistetään karuselli pyörimään ja rokit soimaan, Karhinen lataa.