KPY

Nyt sinullakin on tilaisuus vaikuttaa Kuopion alueen menestykseen

Osuuskunta KPY:n edustajisto on erinomainen mahdollisuus päästä vaikuttamaan hyvin hoidettujen yritysten tulevaisuuteen ja verkostoitumaan erilaisten ihmisten kanssa. Lue neljän jäsenen kokemuksia edustajistotyöskentelystä ja tule ehdokkaaksi!

Mainos | Tulevana talvena avautuu mahdollisuus päästä mukaan yhden Itä-Suomen suurimman työllistäjän ja elinkeinoelämän vaikuttajan päätöksentekoon, kun KPY:lle valitaan marraskuussa uusi edustajisto.

Ehdokkaaksi edustajiston vaaleihin voivat ilmoittautua kaikki, jotka ovat KPY:n osuuden omistajia. Muutoin taustalla ei ole väliä, sillä ehdokkaiksi tarvitaan kaikenlaisia ihmisiä aina nuorista eläkeläisiin. 

- Osuuskunta KPY:llä on noin 20 000 omistajaa, joiden ääni kuuluu 30-henkisessä edustajistossa. Edustajistossa asioista päättäminen ei ole rakettitiedettä vaan avoin, nöyrä mieli ja oppimisasenne kantavat pitkälle, edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantanen toteaa. 

 

Näköalapaikka maakunnan asioihin 

Edustajisto on KPY:n ylin päättävä elin, jonka kautta jäsenet osallistuvat osuuskunnan ohjaukseen ja valvontaan. Ensimmäistä kautta mukana oleva Neeta Röppänen toteaa, että edustajisto tarjoaa näköalapaikan asioihin, joihin ei muutoin olisi mahdollisuutta päästä tutustumaan ja vaikuttamaan. 

- Seuraamme esimerkiksi KPY:n tytäryhtiöiden kehitystä ja teemme niihin liittyviä päätöksiä, saamme paljon tietoa ajankohtaisista asioista ja ylipäätään tärkeää oppia liike-elämästä. KPY:n edustajistossa voi vaikuttaa alueen kehitykseen, vaikka ei itse omistaisi miljoonia euroja. 

- Moni on sanonut, että KPY:n edustajistossa toimiminen on ollut taloudellinen korkeakoulu ja näköalapaikka maakunnan taloudelliseen kehittämiseen, Kantanen lisää. 

Markku Söderström puolestaan lisää vielä, että KPY on kautta aikojen ollut Kuopion alueella hyvin aktiivinen toimija ja tytäryhtiöiden kautta toiminta ulottuu nyt jo ulkomaille. 

- Kun KPY oli puhelinliiketoiminnassa, työntekijöitä oli noin 250-300. Nyt KPY-konsernin henkilöstön määrä on yli 10-kertaistunut ja koen, että koko meidän edustajisto on ylpeä siitä, miten olemme selvinneet kaikista muutoksista. 

 

Upea mahdollisuus verkostoitumiseen 

Tärkeistä KPY:n asioista ja linjauksista päättämisen lisäksi yksi edustajistossa toimimisen tärkeä puoli on verkostoituminen. 

- Itse koen edustajistossa mukana olevat ihmiset koko homman isoimmaksi anniksi. Siellä on todella vahvaa kokemusta ja osaamista eri aloilta. On upeaa kuunnella kokouksissa erilaisia kommenttejaan ja jutella asioista muutenkin. Edustajistossa katsomme asioita pitkälle tulevaisuuteen, kertoo Sirpa Karppi. 

Edustajistolla on kaksi sääntömääräistä kokousta vuodessa ja seminaarityyppinen tapaaminen, joten ajankäytöllisesti edustajistossa toimiminen ei sido paljon. 

- Ihan tunnissa tai parissa kokoukset eivät ole ohi, mutta ne ovat erittäin hyvin järjestettyjä ja napakoita. Saamme ennen kokousta paljon tietoa etukäteen. KPY:ssä asiat ovat jämäkässä otteessa ja yritykset ovat hyvin hoidettuja. Siellä on kaikki ihmiset paikallaan, niin yhtiössä kuin edustajistossakin, Karppi lisää. 

Karppi, Röppänen, Kantanen ja Söderström innostavat kaiken ikäisiä lähtemään rohkeasti mukaan ehdolle KPY:n edustajistoon. 

- Jos nuorta kiinnostaa tämän tyyppinen päättäminen, mutta tällä hetkellä ei ole varaa sijoittamiseen, kannattaa selvittää onko mummolla tai vaarilla KPY:n osuuksia ja kannattaisiko niitä siirtää vaikka yhden sukupolven yli. 

 

Lisätietoja KPY:n edustajiston vaaleista löydät täältä. Lisätietoja saa myös Leena Koistiselta, puh. 017 369 7800 tai leena.koistinen@kpy.fi. Ehdokaslistat pitää toimittaa KPY:lle viimeistään maanantaina 16.9. kello 16. 

KPY

  • KPY on yksi Itä-Suomen suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista. 
  • KPY:n omistavat noin 20 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella.  
  • Osuuskunta KPY toimii emoyhteisönä konsernissa, johon kuuluvat Enfo Oy, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy, KPY Sijoitus Oy ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni. 
  • KPY Sijoituksen merkittävä osakkuusyhtiö on Technopolis Kuopio Oy. 
  • KPY-konsernissa on noin 2 600 työntekijää. 

KPY

KPY on yksi Itä-Suomen suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista. KPY:n omistavat noin 20 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella. Osuuskunta KPY toimii emoyhteisönä konsernissa, johon kuuluvat KPY Novapolis Oy, Enfo Oyj, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy, KPY Sijoitus Oy ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni. KPY-konsernissa on noin 2 600 työntekijää.

KPY

Uutta tarinaa kirjoittamassa KPY:lle

Juuriltaan pohjoissavolainen, sielultaan suomalainen

Nyt sinullakin on tilaisuus vaikuttaa Kuopion alueen menestykseen