Ääniharava Soini pitää vielä äänestäjät ja puolueensa jännityksessä – neljä viidestä sinisestä ministeristä varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa

Neljä viidestä sinisten ministeristä on varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, vahvisti puolueen puheenjohtaja Sampo Terho perjantaina. Ulkoministeri Timo Soini ei edelleenkään kerro aikeistaan.

Soini ei ottanut sinisten ministeriryhmän tiedotustilaisuudessa Turussa kantaa sen enempää eduskunta- tai eurovaaliehdokkuuteensa kuin päätöksensä ajankohtaankaan.

– Olen iloinen ja vapaa mies tekemään päätöksiä. En ole päättänyt, enkä tiedä koska päätän ja mitä päätän, muotoili Soini.

Ylen elokuisessa kannatusmittauksessa sinisten kannatus oli painunut alle yhteen prosenttiin, joten ääniharava Soinin ehdokkuus olisi puolueelle erittäin tärkeä. Vuoden 2015 vaaleissa Soini sai perussuomalaisten puheenjohtajana Uudeltamaalta noin 29 500 ääntä.

Ehdolla eduskuntavaaleissa aikovat olla Eurooppa- ja kulttuuriministeri Terhon lisäksi puolustusministeri Jussi Niinistö, työministeri Jari Lindström sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Viime vaaleissa Terho pääsi läpi Helsingistä, Niinistö Uudeltamaalta, Lindström Kaakkois-Suomesta ja Mattila Oulun vaalipiiristä.

Siniset haluaa jatkaa Lex Lindströminä tunnettua kuusikymppisten pitkäaikaistyöttömien eläketukimallia

Uusimmat

Kotimaa

Virkarikoskäräjillä kuultu kansanedustaja Kari Tolvanen: Siinä törmäsivät vanhakantainen poliisimaailma ja uusi poliisimaailma

Syyttäjä: Oululaisnainen valmisteli poliisin tappamista teräaseella – selvitti osoitteen ja viestitti: "Tapan sut siellä. Pian."

Yrittäjä: Ovatko hakemistopalvelumyyjät yrittäneet huijata sinua?

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ei ole yleistynyt, vaan pikemminkin tilanne on päinvastoin, sanoo dosentti – "Ilmoitusmäärän kasvu on todennäköisesti hyvin positiivinen asia"

Migri: Suomessa aiempaa enemmän seksikaupan uhreja viime vuonna

Yhä useampi suomalainen tarvitsee konsulipalveluita ulkomailla – useimmiten neuvot riittävät

Selvitys ehdottaa opintotuen tulorajojen nostamista – yhdeksän opintotukikuukauden raja voisi olla jopa 18  000 euroa

Iltalehden kysely: Tuoreimmat seksuaalirikosepäilyt eivät ole koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan

Lehti: Lapsen raiskauksesta Suomessa epäilty guatemalalaismies pidätettiin USA:ssa

Lähihoitajaksi mielivä voi jo tänä keväänä joutua soveltuvuuskokeeseen – Ministeriö antaisi tarpeellisuuden ja sisällön oppilaitosten käsiin, moni lausunnonantaja menisi pitemmälle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.