Ääniharava Soini pitää vielä äänestäjät ja puolueensa jännityksessä – neljä viidestä sinisestä ministeristä varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa

Neljä viidestä sinisten ministeristä on varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, vahvisti puolueen puheenjohtaja Sampo Terho perjantaina. Ulkoministeri Timo Soini ei edelleenkään kerro aikeistaan.

Soini ei ottanut sinisten ministeriryhmän tiedotustilaisuudessa Turussa kantaa sen enempää eduskunta- tai eurovaaliehdokkuuteensa kuin päätöksensä ajankohtaankaan.

– Olen iloinen ja vapaa mies tekemään päätöksiä. En ole päättänyt, enkä tiedä koska päätän ja mitä päätän, muotoili Soini.

Ylen elokuisessa kannatusmittauksessa sinisten kannatus oli painunut alle yhteen prosenttiin, joten ääniharava Soinin ehdokkuus olisi puolueelle erittäin tärkeä. Vuoden 2015 vaaleissa Soini sai perussuomalaisten puheenjohtajana Uudeltamaalta noin 29 500 ääntä.

Ehdolla eduskuntavaaleissa aikovat olla Eurooppa- ja kulttuuriministeri Terhon lisäksi puolustusministeri Jussi Niinistö, työministeri Jari Lindström sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Viime vaaleissa Terho pääsi läpi Helsingistä, Niinistö Uudeltamaalta, Lindström Kaakkois-Suomesta ja Mattila Oulun vaalipiiristä.

Siniset haluaa jatkaa Lex Lindströminä tunnettua kuusikymppisten pitkäaikaistyöttömien eläketukimallia