Äärimmäisen harvinainen luksus-Bentley ja sporttinen Ferrari ihastuttavat: "Onhan meillä ollut vuosien varrella vaikka minkälaisia autoja"

Savolaiset ovat saattaneet tällä viikolla hieraista silmiään Kuopiossa, sillä kaupungissa on liikkunut kaksi melkoista autoharvinaisuutta.

Autoliike Luxury Collection antoi asiasta vihiä maanantaina jakamalla Facebook-sivuillaan kuvan Bentley Continental Mansory Editionista ja Ferrari 458:sta. Autoliikkeen päivityksessä kerrottiin autojen olevan matkalla Pohjois-Savoon.

Luksusajoneuvojen uusiksi omistajiksi paljastuivat Kuopiossa pääpaikkaansa pitävän Trust Kapitalin toimitusjohtaja Petri Tukiainen sekä saman firman kehitysjohtaja Tuomo Rissanen. Bentley miellytti Tukiaista, kun taas Rissanen päätyi Ferrariin.

Autoista etenkin Tukiaisen Bentley on varsinainen harvinaisuus. Savolaisia teitä nykyisin kiitävän luksusajoneuvon lisäksi Suomesta löytyy vain yksi samanlainen.

– Ja en tiedä, onko tuota yhtiökumppanin Ferrari 458:aa toista Kuopiossa, yllätyn jos on, Tukiainen huomauttaa.

Trust Kapitalin toimitusjohtaja myöntää auliisti olevansa automiehiä.

– Ja Tuomo on myös. Onhan meillä ollut vuosien varrella vaikka minkälaisia autoja, tykätään hienoista autoista, Tukiainen toteaa.

Tavallisesta autosta 560 hevosvoiman Bentleyn Mansory Editionissa ei ole kysymys. Muun muassa kojelaudasta löytyy Breitlingin kello, katto on nahkaverhoiltu ja sähkösäätöiset etuistuimet on varustettu muistilla ja hierontatoiminnalla.

– Kyllä se on hyvin miellyttävä auto ja siinä on hyvin vääntöä, Tukiainen myöntää.

Bentley on ollut miehelle pidemmän ajan haave.

– Perinteinen Bentley ei niinkään ole ollut se ajatus, mutta Mansory Editionista pidän hyvin paljon. Siinä on hieno korisarja ja se on itselle hyvin mielekäs auto.

Erityisesti Tukiainen pitää Bentleyn klassisuudesta ja ajattomuudesta.

– Se on hieno piirre autossa. Voi olla, että tehdään kymmenen vuotta samanlaista autoa eikä ne käytännössä muutu siitä miksikään. Siinä on ajateltu hyvin pitkälti ostajaa.

Bentley on ollut aiemmin erään toisenkin savolaisen liikemiehen valinta. Ponssen Einari Vidgren ajoi aikoinaan Bentley Continental Flying Spurilla.

Tukiainen ja Rissanen myivät tänä vuonna enemmistöosuuden Trust Kapital -konsernista Sentica Partners Oy:n hallinnoimalle rahastolle. Osapuolet eivät julkistaneet kauppahintaa.

 

Luxury Collection onnittelee uusia omistajia! Kaverukset matkalla Pohjois-Savoon lähes 1200hv turvin. Kummalla sinä kurvailisit mieluummin? :)

Julkaissut Luxury Collection by Auto-Outlet 4. huhtikuuta 2016