Äiti ja isäpuoli tuomittiin kuusivuotiaan lapsen heitteillepanosta – jättivät pojan yksin kotiin yöksi

Käräjäoikeus on tuominnut sakkoihin äidin ja isäpuolen, jotka jättivät kuusivuotiaan lapsen yön ajaksi yksin kotiin. Isänsä luona asunut poika oli ollut viikon äidillään. Viimeisenä iltana äiti ja tämän uusi puoliso olivat lähteneet kotoa ja jättäneet pojan yksin nukkumaan, haastehakemuksessa sanotaan.

Paikalle hälytetyt poliisit olivat löytäneet pojan aamulla.

–  Lapsi on ollut yksinään asunnossa seuraavaan aamuun noin kello kahdeksaan saakka, jolloin paikalle hälytetyt poliisit ovat havainneet, että hän on ollut asunnossa yksinään, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan lapsi oli niin pieni, että äiti ja isäpuoli aiheuttivat tälle hengen- tai terveydenvaaran. Isäpuoli myönsi kuulustelussa rikoksen, mutta äiti kiisti sen.

Syyttäjä: Tekaisi hyväksikäyttösyytöksen huoltajuusriidan takia

Äiti tuomittiin myös kunnianloukkauksesta. Syyttäjän mukaan hän teki hätäkeskukseen ja kaupungin sosiaalitoimelle valheellisen ilmoituksen, jossa hän syytti kymmenenvuotiasta poikaa lapsensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

–  Ottaen huomioon sen, että poliisi on aloittanut ilmoituksen vuoksi tutkinnan, on naisen teko ollut omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä pojalle ja hänen vanhemmilleen taikka heihin kohdistuvaa halveksuntaa, syytteessä sanotaan.

Syytteen mukaan valheellisen ilmoituksen motiivina oli huoltajuusriita. Nainen kiisti myös kunnianloukkauksen.

Rikokset tapahtuivat Jämsässä vuonna 2017. 37-vuotias äiti tuomittiin 50 päiväsakkoon ja 32-vuotias isäpuoli 40 päiväsakkoon.

STT on saanut Keski-Suomen käräjäoikeudelta vasta haastehakemuksen ja tuomiolauselman. Tiedossa ei siis ole vielä, tuomittiinko nainen ja mies syyttäjän teonkuvauksen mukaisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Presidentti Niinistö mukana kunnianhimoisempia ilmastotoimia vaativassa aloitteessa

Lintilä haluaa Rosbergin formuloiden "turbonapin" investointeihin, mutta asiantuntijat eivät odota kovin suuria riihessä päätetyiltä yritysten tuplapoistoilta

Hätäkeskuslaitokselle etsitään uutta johtajaa – samalla puretaan porilaisen ministerin päätös keskittää kaikki Poriin

Oppositio ruotii hallituksen budjettia kyselytunnilla – "Ymmärtääkö hallitus, että kaikkialla Suomessa ei kulje metro tai ratikka"

Islaminuskoinen mies pyysi rukoushetkiä, Helsingin kaupunki ei ottanutkaan töihin – käräjiltä tuomio työsyrjinnästä

Rajavartiolaitoksen uudeksi päälliköksi Pasi Kostamovaara

Useampi kuin joka toinen suomalainen syö ulkona spontaanisti

Entinen kokoomuspoliitikko tuomittiin sakkoihin perättömästä vaarailmoituksesta – uhkasi polttaa Laura Huhtasaaren talon

Merivoimien uudet alukset rakennetaan Raumalla, taistelujärjestelmän toimittaa Saab – hankkeen hintalappu sata miljoonaa euroa kaavailtua suurempi

Kaksi miestä vangittu Joensuun Noljakan henkirikoksesta – parkkipaikalla jaloitellut mies kiinnostaa poliisia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.