Äiti ja lapset jäivät henkilöautolla junan alle

Henkilöauton kuljettaja ajoi vahingossa tavarajunan eteen vartioimattomassa tasoristeyksessä Siilinjärvellä perjantaina.

Autossa oli nainen ja kaksi alaikäistä lasta. Kaikki kolme selvisivät onnettomuudesta hengissä, mutta kaikki heistä saivat vähintään kolhuja törmäyksestä.

Äiti ja lapset vietiin ambulansseilla hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Poliisin mukaan kenelläkään heistä ei ole vakavia vammoja.

Onnettomuus sattui ennen kello 16:ta Siilinjärven Kuuslahdessa. Alueen läpi kulkee sähköistämätön junarata Siilinjärveltä Yaran tehtaiden ohi edelleen Juankosken kautta Pohjois-Karjalaan Outokumpuun ja Joensuuhun.

Rataosuudella ei ole matkustajajunien reittiliikennettä, mutta sillä kulkee paljon tavarajunia sekä satunnaisesti esimerkiksi museojunia. Törmäyksessä osallisena ollut tavarajuna oli tukkilastissa.

Juna oli ollut tulossa idästä Siilinjärven keskustan suuntaan, kun auto oli tullut radalle vasemmalta eli kantatie 75:ltä paikallistietä pitkin.

Junan vauhti oli ollut törmäyshetkellä melko hidas, koska juna hidasti jo vauhtiaan ennen Siilinjärvelle eli Savon radan risteysalueelle tuloa.

Juna osui auton oikeaan kylkeen etuoven kohdalle niin, että auto suistui törmäyksen voimasta ojaan, mutta se pysyi pyörillään.

Poliisin mukaan kaksi lasta olivat olleet turvaistuimissa, jotka suojasivat lapsia merkittävästi.

Poliisi tutkii tapahtumien kulkua.

Onnettomuus sattui Kuuslahdessa. Kuva: Google Maps
 

Samassa tasoristeyksessä jo kolme kolaria viime vuosina

Junan kuljettaja ei huomannut kolaria henkilöauton kanssa lainkaan