22 kuljettajaa kiinni liikkuvan poliisin iskussa

Liikkuva poliisi puhallutti torstaina ympäri Suomen kaikkiaan 20 745 kuljettajaa teemapäivänä, jonka teemana oli "Puhalla puhtaat". Ratsioita tehtiin näkyvästi keskellä päivää ja osasta niistä oli tiedotettu etukäteenkin.

Silti 15 kuljettajaa jäi kiinni epäillystä rattijuopumuksesta ja seitsemän törkeästä rattijuopumuksesta. Suurin osa päihtyneistä oli nauttinut alkoholia, mutta kahta epäillään autoilusta huumausaineiden vaikutuksen alaisina.

- Lisäksi alkometri värähti 167 kuljettajan kohdalla, mutta tulos jäi alle 0,5 promillen, ylikonstaapeli Teemu Äikäs liikkuvasta poliisista kertoo.

Valtakunnallisen liikenneraittiuspäivän päätavoite oli kiinnittää kuljettajien huomio päihteettömän liikenteen tärkeyteen ja rattijuopumuksen riskeihin. Samalla nyt kiinni jäi kuitenkin merkittävä määrä rattijuoppoja, jotka kaikki määrättiin välittömästi väliaikaiseen ajokieltoon.

- Vaikka tavoitteenamme ollut päihteetön päivä liikenteessä ei toteutunutkaan,  saimme tärkeän asian esille.

- Rattijuopumuksen estäminen on kaikkien yhteinen asia ja yhdessä pienin askelin etenemme kohti päihteetöntä ja turvallista liikennettä, Äikäs pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Rattijuoppojen ajokiellot lyhyitä Suomessa

Nuori mies ajoi umpihumalassa traktorin ojaan

Neuvokkaat autoilijat pysäyttivät rattijuopon