30 asteen rajapyykki meni rikki ja lisää hikeä pukkaa – myös uv-säteily on voimakasta lähipäivinä

Torstai oli vuoden toistaiseksi lämpimin päivä sääpalvelu Forecan mukaan. 30 asteen raja ylittyi ensimmäisenä Turussa. Päivän korkein lämpötila oli 30,9 astetta, joka mitattiin Tampereella ja Alajärvellä. Muuallakin etelässä ja maan keskiosissa hätyyteltiin 30 asteen lämpötiloja.

Sekä Forecan että Ilmatieteen laitoksen mukaan sää jatkuu perjantaina helteisenä suuressa osaa maata. Ennusteiden mukaan päivälämpötila nousee Pohjois-Lapissa 20 asteeseen ja muualla Suomessa laajalti 25–30 asteeseen. Perjantaiksi maan länsiosiin on ennustettu myös ukkoskuuroja.

Uv-säteily äityi torstaina maan eteläosissa voimakkaaksi Ilmatieteen laitoksen uv-indeksin asteikolla. Tämä tarkoittaa indeksillä arvoa 6. Uv-säteilyltä on syytä suojautua, kun indeksi on 3 tai korkeampi. Maan keski- ja pohjoisosissa säteily oli kohtalaista.

Ennustuksen mukaan uv-säteilytasot säilyvät samankaltaisina ainakin lauantaihin asti. Luvut ovat Ilmatieteen laitoksen arvion mukaan tyypillisiä kesäpäivän lukuja.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 19.09: Otsikossa väitettiin, että 30 asteen raja rikkoutui perjataina. 30 astetta meni rikki torstaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.