AKT laajentaa yhä tukitoimiaan Postin työkiistassa – postilakon sovittelu jatkuu tänään

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT laajentaa yhä tukeaan Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) työtaistelulle. AKT ilmoitti sunnuntaina uusista ylityö- ja työvuorojen vaihtokielloista. Se oli kertonut vastaavista jo aiemmin lauantaina.

–  Lauantaina ilmoitettiin niin sanotusti kumipyöräpuolen ylityö- ja vuoronvaihtokielto, eli esimerkiksi kuorma- ja linja-autojen osalta. Nyt päätettiin laajentaa sitä koskemaan satamia, terminaaleja ja huolinta-alaa sekä niihin läheisesti liittyviä toimintoja, AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen selventää STT:lle.

Uudet kiellot alkavat keskiviikkona ja jatkuvat 8. joulukuuta asti, ellei Postin työkiistassa saada sitä ennen ratkaisua. Sen myötä ylityö- ja vuoronvaihtokiellossa on yli 40  000 työntekijää, mikä on lähes AKT:n koko jäsenistö, Piirainen sanoo.

–  Taksikuskit ja liikenneopettajat ovat ulkopuolella. Olemme halunneet rajata pois ne alat, jotka eivät käytännössä osallistu tavaroiden käsittelyyn tai lähettämiseen.

Valmius yhä uusiin tukitoimiin

Mikäli Postin työehtosopimuksia koskevissa neuvotteluissa ei saada ratkaisua alkuviikon aikana, liitto on valmis laajentamaan tukitoimiaan edelleen.

Postilakon osapuolet tapaavat tänään iltapäivällä valtakunnansovittelijan luona Helsingissä. Kello 14 alkavia neuvotteluja on varauduttu jatkamaan tarvittaessa myöhään.

PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta olivat viimeksi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan luona perjantaina. Tuolloin Piekkala ei antanut sovintoehdotusta kiistaan.

AKT on ilmoittanut tukitoimistaan tipoittain. Eilen ilmoitetut ylityö- ja vuoronvaihtokiellot astuvat voimaan tiistaina.

Liitto on aiemmin ilmoittanut, että sen jäsenet tulevat olemaan tukilakossa Posti Kuljetuksessa maanantaista alkaen sekä pidättäytymään myös muilla työpaikoilla Postin lähetysten käsittelystä.

AKT:n kaikki tukitoimet ovat voimassa 8. joulukuuta asti, johon myös PAUn oma lakko kestää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Liittojen tukitoimet laajenemassa postilakossa – Ministeri Paatero: "Tilanne nähdään vakavana"

Uusimmat

Kotimaa

MTV Uutiset kertoo, ettei Rinne jatkaisi ministerinä – IS:n mukaan Rinteestä puuhataan varapuhemiestä

PS:n Halla-aho: Uusien vaalien järjestäminen olisi tässä tilanteessa erittäin perusteltua – puhemies Matti Vanhanen on pitänyt keskustelua uusista vaaleista ylimitoitettuna

Jenni Haukion ja jalkapallomaajoukkueen kapteenin Tim Sparvin kumppanin Jitka Novackovan puvut nousivat katsojien suosikeiksi Linnan juhlissa

Tullikoira Aino on yksi vuoden virkakoirista – paljasti vuodessa yli 1  200 kiloa elintarvikkeita

Elina Lappalainen Hannakaisa Heikkiselle: Linnan juhlista pois jääminen oli julkisuustemppu

Kaatuneen hallituksen kaikki puolueet halukkaita jatkoon samalla hallitusohjelmalla – vanhan opposition puolueet eivät hyväksy ohjelmaa

Tarjoilujen määrän arviointi onnistui Linnan juhlissa – syötävää riitti loppuun asti, mutta pois heitettävää ei juuri jäänyt

Työmarkkina-asiantuntija: Rinne puuttui työmarkkinoihin edeltäjäänsä vähemmän

Veteraanit saivat ilmaiset kotipalvelut – Rintamamieslisä nousee kaksi ja puolikertaiseksi

Poliisi: Mielenosoituksiin osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa olevia henkilöitä, kuva- ja videomateriaalia käydään läpi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.