Aamulehden Riina Nevalainen on Vuoden journalistinen pomo – Myös Uutissuomalaisen Matti Pietiläinen ehdolla

Aamulehden toimituspäällikkö Riina Nevalainen on valittu Vuoden journalistiseksi pomoksi Suuri journalistipalkinto 2019 -gaalassa.

Samassa kategoriassa ehdolla ollut Uutissuomalaisen uutispäällikkö Matti Pietiläinen havaitsi Nevalaisen vahvuudet keskusteltuaan tämän kanssa pidempään ensimmäisen kerran ehdokkaiden julkistustilaisuuden jälkeen.

– Hänen levollinen fiksuutensa teki vaikutuksen. Aamulehden vahvasta digitekemisestä olen vaikuttunut jo aiemmin.

Digitekemisellä hän viittaa verkkojournalismiin ja siihen, että Aamulehden digitilaukset ovat lähteneet kovaan nousuun.

Kolmas ehdokas Vuoden journalistinen pomo -kategoriassa oli Lännen Median uutispäällikkö Jussi Orell.

Vuonna 2017 perustettu Uutissuomalainen on ollut kaksi kertaa ehdolla Suuri journalistipalkinto -kilpailussa. Mediatalo Keskisuomalaisen ja sanomalehti Karjalaisen yhteinen uutistoimitus oli ehdolla Vuoden journalistinen teko -kategoriassa vuoden 2017 saavutuksista miteltäessä.

Savon Sanomista Uutissuomalaisessa työkierrossa oleva Pietiläinen on ylpeä molemmista ehdokkuuksista.

– ”Yksinään” ehdolla oleminen on ollut hämmentävää. Miellän ehdokkuuden arvostuksena sille työlle, mitä Uutissuomalaisen porukka on tehnyt. Samalla ehdokkuus vahvisti ajatusta, että tekemisen tapamme ja suuntamme on oikea, Pietiläinen toteaa.

Pietiläinen toimii myös Väli-Suomen Median toimitusjohtajana. Väli-Suomen Mediaan kuuluvat Uutissuomalaisen lisäksi Sunnuntaisuomalainen ja Teemasuomalainen.

Vuoden journalistinen pomo -kategoria on uusi: se korvasi aiemman Vuoden kirja -kategorian. Pietiläinen katsoo, että hyvän johtamisen huomioiminen johtaa kohti parempaa johtamista.

– Media-alalla ei olla ehkä ensimmäisten alojen joukossa kiinnittämässä huomiota johtamisen kehittämiseen. Minulle tämä Vuoden journalistinen pomo -kategoria on viesti siitä, että ajatusmaailma on muuttunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vuoden journalisti on Ylen Antti Kuronen – "Ei voi olla parempaa duunia"

Uusimmat

Kotimaa

Media: Kenkätehtailija Pertti Palmroth on kuollut

Sää kylmenee koko maassa – lunta voi tulla Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Liikkumisrajoitusten tiukennus jakaa puolueita – keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät valmiita kiristyksiin

Samalla kun koronaepidemia etenee, kehittyy myös lääketiede –  "Toinen tautiaalto on joka tapauksessa pienempi kuin ensimmäinen aalto"

Niinistö myönsi esittäneensä kriisiryhmän perustamista, Iltalehti oikoi omaa uutistaan

Uutisanalyysi: Rajan sulkeminen teki elämästä vaikeaa tavalla, joka vaatii järeitä perusteluita

Pohjois-Karjalassa todettiin ensimmäinen maakunnan sisäinen koronavirustartunta – alkuperää ei ole pystytty jäljittämään

Poliisi muistuttaa: Liikkumisrajoitukset vaikuttavat merkittävästi työmatkaliikenteeseen – "Joukossa on ollut sellaisia, että vähän kuin kokeillaan"

Suomeen palaa tuhat matkustajaa sunnuntaina – Helsinki-Vantaan karanteenista käytössä toistakymmentä huonetta, oireilevien määrästä ei kommenttia

Päihdeongelmien, mielenterveyden ja lastensuojelun kriisin pelätään muhivan koronaviruksen vuoksi koteihinsa sullottujen parissa – "Sosiaalinen kontrolli on poissa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.