Aamulehti: Jyrki Kataisen vaimo Mervi Katainen pyrkii eduskuntaan

EU-komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen (kok.) vaimo Mervi Katainen lähtee ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin, kertoo Aamulehti. Kokoomuksesta vahvistetaan STT:lle, että Mervi Katainen pyrkii eduskuntaan Uudenmaan kokoomuksen listoilta.

Päätöstä on osattu kevään aikana odottaa. Ratkaisu vaikuttaa siihen, aikooko Jyrki Katainen tavoitella jatkokautta EU-komissaarina. Katainen sanoi eilen Turun puoluekokouksessa pohtivansa asiaa ja kertovansa ratkaisustaan lähitulevaisuudessa.

Jos Katainen päättää palata perheen kanssa Suomeen, mahdollisuus nousta EU-huippuvirkoihin avautuu Alexander Stubbille (kok.), joka on sanonut odottavansa ensin Kataisen ratkaisua asiassa.

Stubb toimii tällä hetkellä Euroopan investointipankin varapääjohtajana. Sekä Kataisen että Stubbin nimet ovat esiintyneet kansainvälisessä mediassa EU:n huippuvirkoja koskevissa spekulaatioissa. Kokoomuksen eurooppalainen emopuolue EPP valitsee oman kärkiehdokkaansa EU-komission puheenjohtajaksi marraskuussa Helsingissä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että Kataisen ja Stubbin aikeiden osalta tilanne on yhä kokoomuksessa auki.

– Toivon ja ajattelisin niin, että kun EPP kokoontuu kongressiin Helsinkiin marraskuussa, näen siellä suomalaisen kokoomuslaisen kärkiehdokkaan, Orpo kommentoi Turun puoluekokouksen päätteeksi.