Aamulehti: Tampereen kaupunki salaillut tonttipäätöksiä

Tampereen kaupunki on vuosien ajan tiedottanut riittämättömästi tonttipäätöksistään, kertoo Aamulehti. Lehden mukaan menettely on voinut johtaa joidenkin rakennusliikkeiden suosimiseen ja toisten syrjimiseen.

Aamulehden mukaan päätökset on usein lähetetty vain sille rakennusliikkeelle, jolle tontti on päätetty myydä. Kielteisen päätöksen saaneille päätöksiä ei ole toimitettu.

Alle puolen miljoonan euron hintainen tontti voidaan myydä Tampereen kaupungin maista virkamiespäätöksellä. Tätä suuremmat tonttikaupat päätetään kaupunginhallituksessa tai valtuustossa.

Aamulehden selvitysten mukaan rakennusliikkeet YH Länsi ja Pohjola ovat vuosina 2009-2011 saaneet selvästi eniten tontteja Tampereelta. Pienet paikalliset rakennusyritykset ovat jääneet vähimmälle.

Lehden mukaan kaupunki aikoo vastaisuudessa ilmoittaa tontinhakijoille myös kielteisistä päätöksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Taksikyytien hinnat nousseet taksiuudistuksen jälkeen – Hintojen nousu ei yllättänyt kuopiolaista taksiyrittäjää

Ensin reilusti lämpöasteita Oulun seudulle saakka, keskiviikkona pakastaa hieman – lunta ei ole edelleenkään luvassa etelään

Ilkka: iisalmelaistaustainen Riikka Pirkkalainen hakee jatkokautta keskustan puoluesihteerinä

Nopeita liikenneyhteyksiä, digipalveluja, työperäistä maahanmuuttoa ja yritysten tukemista – Näin asiantuntijat pitäisivät maakunnat elinvoimaisina

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Lentojen viivästymisvalitukset yhä kärjessä Kuluttajariitalautakunnassa – pysäköintiin liittyvät valitukset kasvussa uusien sovellusten vuoksi

Taksilupien määrä jopa tuplaantunut isoissa kaupungeissa, mutta samalla hinnat nousivat – "Ei ole näkynyt sitä paljon hehkutettua piilokysyntää, mitä ministeriössäkin lupailtiin"

Käytännöt vegaaniruoan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

Suomi-neidon pää on jäässä mutta varpaita lämmittää – talven pakkasennätys meni uusiksi Utsjoella

Naisten sterilisaatioiden suosio on romahtanut – miehillä taas toimenpiteen suosio on kasvanut

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.