Aarnio-vyyhdin syytetyt: Yhteydenpito oli tietojen vaihtoa

Viime kesänä alkaneen jättioikeudenkäynnin viimeiset päivät jatkuvat puolustusten loppulausunnoilla Helsingin käräjäoikeudessa.

Jari Aarnion virka- ja huumerikossyytteiden pääoikeudenkäynnissä jäljellä ovat enää puolustusten puheenvuorot. Torstaina aamusta iltapäivään aikaa on varattu Aarnion asianajajalle Riitta Leppiniemelle, minkä jälkeen vuorossa ovat muiden syytettyjen asianajajat torstaina, perjantaina ja ensi viikon tiistaina.

Syytettyjen mukaan tiiviissä yhteydenpidossa prepaid-puhelimilla ei ollut kyse huumausainekaupan järjestelyistä, vaan Aarnio ja muutama hänen alaisensa pitivät yhteyttä vinkkimiehiinsä, eritasoisiin tietolähteisiin.

Aarnion puolustuksen mukaan kyse oli poliisityöstä huumerikostutkinnassa.

Hasiskaupasta jo tuomion saanut Raine Sievälä kertoi itse olleensa Helsingin huumepoliisin tietolähde. Aarnion puolustuksen mukaan myös yhteydenpidossa leppävirtalaiseen ja helsinkiläiseen naiseen oli kyse pienten tietojen saannista tai heidän omien asioidensa hoitamisesta.

Lisäksi samantyyppisellä järjestelyllä Aarnion syytetään pitäneen yhteyttä jengipomoon. Myös sitä on selitty erilaisilla tiedonkysymys- ja -välitystarpeilla.

Aarnion ja kahden muun syytetyn poliisin mukaan kyseisiä prepaid-puhelimia käyttivät myös muut poliisit kuin Aarnio, vaikka syyttäjien mukaan tietyt yksilöidyt puhelimet paikantuivat samoihin paikkoihin kuin Aarnion virkapuhelin ja esimerkiksi hänen kotimaan lomamatkansa.

Yksi syytetyistä poliiseista on ottanut niskoilleen myös erikoisia tekstiviestiyhteyksiä Hollantiin ja kertonut niissä olleen kyse poliisin tiedonhankinnasta.

Aarnion puolustus on pitänyt teletietoja myös osin epäluotettavana ja moittinut ankarasti puolustuksen mahdollisuuksia saada KRP:ltä asiaan liittyvää aineistoa puolustautumista varten.

Loppulausunnoissa ei esitetä enää uutta näyttöä, vaan käydään läpi jo 116 päivää kestäneen oikeudenkäynnin aikana läpikäytyä näyttöä ja tulkintaa siitä, mitä kirjalliset todisteet, todistajankertomukset ja muu todistelu kertovat.

Syyttäjät esittivät loppulausuntonsa jo tiistaina ja keskiviikkona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Syyttäjä vaatii Aarniolle ja jengipomolle 11 vuotta vankeutta ja kahdelle poliisillekin vankilatuomiota

Näin Aarnio-vyyhti etenee - käräjille vielä lisäpäivä

Syyttäjät vaativat Aarnion taloa valtiolle

Syyttäjät: Malmin nainen puhui itselleen ja Aarniolle syytteet