Aarnion epäillään peitelleen jälkiään Kuopio-jutussa

Jari Aarnio on epäiltynä virkarikoksesta nyt myös vyyhden Kuopio-haarassa, kertoo tutkintaa johtava syyttäjä Jukka Haavisto.

- Kuopiossa tuli esiin huumerikosrikosepäily ja sieltä on oltu yhteydessä Helsingin poliisilaitokseen. Kyse on siitä, että on jäänyt yksi törkeä huumausainerikos tutkimatta ja kenen se olisi pitänyt tutkia.

Haaviston mukaan kyse on tynnyrihuumejuttuun liittyvän huumerikosepäilyn tutkimatta jättämisestä. Tutkinnassa epäilläänkin, että Aarnion motiivina olisi ollut omien jälkien peittäminen, sillä Aarnio on nyt epäiltynä huumerikoksista tynnyrijutussa. Aarnio kiistää kaikki rikosepäilyt.

Haavisto pitää mahdollisena, että Kuopion jutun tutkiminen olisi johtanut tynnyrijuttuun ja Aarnioon. Haavisto kertoo, ettei Kuopiossa tiedetty yhteyttä tynnyrijuttuun, vaan Helsingin poliisilaitokseen oltiin yhteydessä muista syistä.

Aarniota ja yhtä hänen alaistaan epäillään Kuopio-haarassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Lisäksi epäiltynä on neljä Kuopiossa työskentelevää huumepoliisia.

Haavisto kertoo, etteivät muut epäillyt tienneet Aarnion mahdollisesta osuudesta tynnyrijutussa. Kaikki epäillyt kiistävät.

Tämän haaran esitutkinta on lähtenyt loppulausunnoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.