Aatto on valkoinen vain Ylä-Savossa, aurinko voi pilkahdella koko Savossa

Jouluaattoa vietetään Savossa enimmäkseen pilvisessä säässä, vaikka aurinko voikin pilkahdella pilvien välistä puolenpäivän jälkeen, kertoo Ilmatieteen laitos. Lämpötila on nollan molemmilla puolin. Ylä-Savossa lämpötila on asteen verran pakkasella ja Etelä-Savossa asteen lämpimän puolella. Kuopiossa elohopea on aamulla nollan yläpuolella ja painuu pakkaselle vasta illalla.

Aaton vastaisena yönä voi sadella paikoin lunta, mutta Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan valkeaan jouluun voi herätä lähinnä vain Ylä-Savossa, jossa lämpötila on hieman pakkasella aamusta alkaen.

Joulupäivänä lämpötila nousee koko Savossa jälleen plussan puolelle ja luvassa on myös vesi- ja räntäsateita. Tuulet voimistuvat hieman perjantain aikana, mikä saa sään tuntumaan hieman todellista kylmemmältä. Suomeen ennustetut kovat tuulet eivät kuitenkaan ulotu Pohjois-Savoon asti, vaan kovimmat puuskat jäävät todennäköisesti Satakunnan ja Pohjanmaan sekä Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien kiusaksi.

Tapaninpäivänä sateet väistyvät ja iltaan mennessä lämpötila laskee pakkasen puolelle koko maassa. Pakkanen kiristyy viikonlopun aikana ja sunnuntaina pakkasta on -4:stä -7:ään astetta. Pakkaset jatkuvat myös alkuviikon aikana ja lämpötila voi painua alle kymmenen pakkasasteen.

Aatonaattoa vaivannut huono ajokeli helpottaa loppuviikon aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.