Abi lunttasi älypuhelimella

Tämän kevään ylioppilaskirjoituksissa on paljastunut poikkeuksellinen vilppi.

Iltalehden mukaan abiturientti oli salakuljettanut reaalikokeeseen älypuhelimen ja luntannut vastauksensa suoraan netistä. Huijauksen huomasi vasta koetta esitarkastanut opettaja.

Lehti kertoo myös, että ylioppilastutkintolautakunnan mukaan tämä oli ennätyksellinen vilppien kevät. Vilpin tai virheellisen menettelyn takia hylättiin tänä keväänä ennätykselliset seitsemän kokelasta. Esimerkiksi yksi oppilas hylättiin, koska hänen laskimeensa oli jäänyt fysiikan kaavoja.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Matkustajat kärvistelivät kuumassa bussissa, kuljettaja ei suostunut pysähtymään – poliisi tutkii, rikkoiko Onnibus lakia

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.