Abloyn tehdaspalon jälkityöt kestävät kauan

Joensuussa viikko sitten tuhoutuneen Abloyn pintakäsittelylaitoksen vahinkojen korjaaminen voi kestää jopa kuukausia. Onnettomuuden jälkitöitä tekevä yhtiö LassilaTikanoja on tuonut paikalle useita kymmeniä työntekijöitä Etelä-Suomesta. Hanke on poikkeuksellisen haastava laitoksella olleiden kemikaalien takia.

Yhtiön tuotantopäällikön Juha Aron mukaan työ on sujunut odotettua paremmin, ja kemikaalit saadaan poistettua ympäristöstä. Tulipalossa pahimmin vaurioituneet rakenteet puretaan. Myös viereiset tehdastilat pestään ja puhdistetaan nokijäämistä.

- Onni onnettomuudessa oli se, että eri osapuolet toimivat tilanteessa järkevästi ja erittäin ripeästi. Se pelasti alueen ympäristövahingoilta, Aro toteaa.

Pohjois-Karjalan ympäristökeskus kertoi eilen, että saastunut alue rajoittuu todennäköisesti tehtaan lähiympäristöön. Lumilaskeumamittausten perusteella sadan metrin päässä laitoksesta esimerkiksi sinkki-, kupari- ja kromipitoisuudet olivat selvästi koholla. Sen sijaan 200 metrin päässä mittaustulokset olivat puhtaampia. Syanidituloksia ei vielä ole käytettävissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.