Afganistanin lahjusjutun tuomiot pysyivät hovissa

Afganistanissa lahjuksia ottaneille kahdelle sotilasvirkamiehelle on langennut myös hovioikeudessa ehdotonta vankeutta. Helsingin hovioikeus katsoi, ettei käräjäoikeuden tuomiota ole tältä osin syytä muuttaa.

Suomalaisissa kriisinhallintajoukoissa Afganistanissa palvellut kaksikko tuomittiin viime kesänä Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä lahjuksen ottamisesta. Tulkkina toiminut mies sai puolitoista vuotta ja projekti-insinööri vuoden ja kolme kuukautta vankeutta.

Tuomion mukaan miehet pyysivät ja ottivat yhteensä kymmenientuhansien dollareiden lahjukset rakennusprojektien yhteydessä vuosina 2004-2006.

Syyttäjä vaati hovioikeudessa miehille kovempia tuomioita. Tulkki ja projekti-insinööri katsoivat, että rangaistuksia tulisi alentaa.

Syyttäjä vaati myös tulkin nimissä saksalaistilillä olevien yli 400 000 euron menettämistä valtiolle. Hovioikeus ei löytänyt näyttöä siitä, että varat olisivat peräisin rikollisesta toiminnasta.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.