Ahde: AKT:n ja Rädyn menettely törkeää

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitosta AKT:stä potkut saanut Hilkka Ahde pitää kohteluaan törkeänä. Hän sanoo asianajajansa lähettämässä tiedotteessa, että sekä AKT:n että sen puheenjohtajan Timo Rädyn toiminta on ollut poikkeuksellisen tökeröä.

AKT lopetti eilen Ahteen työsuhteen viestintäpäällikkönä ja ilmoitti syyksi luottamuspulan. Ahteen mukaan mitään perusteita työsuhteen päättämiseen ei ollut.

Ahde kertoo nostavansa AKT:tä vastaan erillisen korvauskanteen.

Ylen ja MTV3:n mukaan mukaan irtisanomista viestintäpäällikön tehtävästä perusteltiin eilen AKT:n hallituksessa sillä, että laulaja Virve Rosti olisi toissa vuonna kertonut taksijonossa Ahteen puhuneen AKT:n puheenjohtajasta Timo Rädystä negatiivisesti.

Työoikeuden professori Seppo Koskinen sanoo STT:lle, että ulkopuolisen on vaikea arvioida tilannetta. Jos AKT:llä on henkilökohtaisia syitä irtisanoa, heidän ei tulekaan kertoa niitä.

AKT:n eilinen ilmoitus Ahteen erottamisesta sai tänään tuomion sekä SAK:sta että SDP:stä.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.