Ahmaa saa edelleen metsästää, lupia enintään vain kahdeksan

Ahmoja voidaan edelleen metsästää rajoitetusti itäisen ja pohjoisen poronhoitoalueen kannanhoitoalueella, ilmoittaa maa- ja metsätalousministeriö torstaina antamassaan asetuksessa. Poikkeuslupia saa kuitenkin myöntää enintään kahdeksan, kuten useana edellisenäkin vuonna.
Ministeriö aikaisti asetuksen valmistelua, jotta ahmojen metsästys voitaisiin tehdä ennen helmikuuta, jolloin niiden lisääntymisaika tavallisesti alkaa.
– Rajoitetun metsästyksen tavoitteena on se, että merkittäviä porovahinkoja aiheuttavat yksilöt on mahdollista poistaa, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä tiedotteessa.
Ahman tappamien porojen määrä väheni selvästi viime vuonna. Ahma aiheutti silti viime vuonnakin runsaan neljän miljoonan euron porovahingot, mikä on edelleen enemmän kuin suden, karhun ja ilveksen poroille aiheuttamat vahingot yhteensä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ammattiliitto Pro laajentaa kahden viikon päästä odottavaa teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakonuhkaa

Vasemmistoliitto kritisoi Päijät-Hämeen suunnitelmaa suuresta sote-yksityistämisestä – palveluista vastaava kuntayhtymä ei aio odottaa sote-uudistusta

Liikenneopettajat: Automaattivaihteiston erityisehto ajokortissa on muinaisjäänne

Matti Ahde haudattiin lauantaina – näistä hänet muistetaan

Matti Ahde siunattiin Kallion kirkossa

Professori arvioi: Wuhanin koronaviruksen tartuntaepäilyjä tulee Suomessa lisää –  "Rokote edennee eläinkokeisiin piakkoin, ihmiselle annettavaan rokotteeseen on vielä matkaa"

Lauha talvi tuo lisämaustetta Pihabongaukseen – lintuja ei näy ruokintapaikoilla kunnon pakkastalvien tapaan

Paperiliiton lakonuhan sovittelua jatketaan huomenna – sellutehtaissa alasajo jo alkanut

Uutisanalyysi: Moni köyhyysmittari osoittaa väärään suuntaan – miksi yksi ostaa viimeisillä rahoillaan limsaa ja toinen reissaa velaksi?

Nuorisosäätiön entinen johto kiinnitti miljoonalainan vakuudeksi kerrostalon Helsingistä – "Allekirjoituksesta näkee, ettei se ole minun", sanoo säätiön hallituksen ex-jäsen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.