Alaikäinen poika ajoi autolla aidan läpi talon pihaan – Erikoisluvallisella kuskilla oli liikaa promilleja

Alaikäinen poika ajoi vakavan kolarin ylinopeudella ja humalassa myöhään perjantai-iltana Kuopiossa.

Kuopiolainen 17-vuotias poika ajoi henkilöautolla luvallisesti eli hänellä oli poikkeuslupa ajaa autolla alaikäisenä.

Poika suistui kuitenkin kadulta orapihlaja-aidan läpi omakotitalon pihaan Niiralan ja Haapaniemen välisellä omakotitaloalueella perjantaina noin kello 22.20.

Ulosajo tapahtui Harjukadun ja Kipinäkadun risteyksessä.

Poliisin tietojen mukaan pojan epäillään ajaneen kovalla vauhdilla risteykseen. Lisäksi hän puhalsi kolarin jälkeen alkometriin 1,4 promillea eli häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisi tutkii kolarissa käytettyä nopeutta ja tapahtumien kulkua. Kuljettajaa epäillään tässä vaiheessa myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Paikalle hälytettiin ambulanssi, poliisit ja palomiehiä.  Pojan auton alle ei jäänyt ihmisiä suistumisen sattuessa. Ensitietojen mukaan poikakaan ei loukkaantunut ulosajossa.

Yhdessä vaiheessa viranomaisille ilmoitettiin, että pojan kyydissä olisi ollut kolarin aikana muita nuoria matkustajina, mutta havainto osoittautui vääräksi. Alkuyöstä paikalla kävi ohikulkijoita ja naapuruston väkeä katsomassa vaurioitunutta orapihlaja-aitaa ja autoa keskellä talon pihaa. Tässä joukossa oli myös nuoria, jotka eivät kuitenkaan liittyneet itse kolariin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.