Alaikäinen poika ajoi rajusti tieltä

Kiuruvetinen 16-vuotias poika ajoi humalassa henkilöauton katolleen myöhään perjantaina Kiuruvedellä. Tilanne oli vaarallinen pojalle ja kolmelle kyydissä olleelle nuorelle aikuiselle.

Nuorisoporukka lähti kello 21:n jälkeen ilmeisesti kotibileistä ajelemaan Ryönänjoentielle. Auto lähti pojan käsistä kovassa vauhdissa, suistui ojaan ja siitä katolleen.

Kyydissä olleesta kahdesta 18-vuotiaasta kiuruvetisestä naisesta toinen loukkasi jalkansa. Lisäksi autossa oli 18-vuotias pyhäsalmelainen mies.

Kaikki neljä saivat poliisin mukaan ruhjeita, ja heidät kuljetettiin ambulanssilla tarkistukseen päivystykseen Kuopioon.

Kuljettajapoika puhalsi alkometriin 0,77 promillea. Lisäksi pojan käytössä ollut auto oli katsastamaton.

Poliisi epäilee poikaa muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lisäksi poliisi selvittää, kuka luovutti kulkuneuvon juopuneelle ja ajokortittomalle.

Poikaa uhkaa tapauksen vuoksi ainakin aikanaan ajokortin saannin lykkääntyminen liikennerikoksen vuoksi. Kiuruvedellä on tänä vuonna sattunut useita nuorten holtittomia vahinkoja liikenteessä niin mopoilla kuin autoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.