Alaikäinen poika painosti tyttöjä lähettämään alastonkuvia ja seksuaalista materiaalia – syytetään kymmenistä seksuaalirikoksista

Alaikäinen poika painosti lukuisia, nuorimmillaan kymmenvuotiaita tyttöjä lähettämään itsestään alastonkuvia tai -videoita sekä kuvamateriaalia, jossa tytöt esiintyivät seksuaalisella tavalla. Vuonna 1998 syntynyt mies oli tekojen aikaan vuonna 2015 joko 16- tai 17-vuotias.

Miestä syytetään kymmenistä seksuaalirikoksista, kuten neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lukuisista hyväksikäytöistä sekä 12:sta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Satakunnan käräjäoikeus määräsi miehen mielentilan tutkittavaksi. Oikeus ottaa kantaa miehen syyllisyyteen vasta tutkimuksen valmistuttua.

Oikeus totesi kuitenkin jo tiistaina välituomiossaan, että poika painosti 20 tyttöä erilaisissa viestipalveluissa seksuaalissävytteisillä puheilla. Hän käski tyttöjä ottamaan itsestään kuvamateriaalia, jossa he ovat kokonaan tai osittain alasti tai alusvaatteissa ja esiintyvät seksuaalisella tavalla, muun muassa koskettelemalla itseään ja laittamalla sormen sukupuolielimeensä.

Poika myös oikeuden mukaan pakotti valtaosaa uhreista lähettämään kuvia ja videoita uhkaamalla muussa tapauksessa levittää jo saamiaan kuvia ja videoita tai muita tietoja. Yhdessä tapauksessa poika lupasi ja antoi rahaa korvaukseksi kuvista. Tämän takia yksi syytekohdista on seksuaalipalvelun ostaminen nuorelta.

Osa teoista jäi yrityksen asteelle. Tytöistä 19 oli tekojen aikaan iältään 10–15-vuotiaita ja yksi 16–17-vuotias.

Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Eurooppaministerien kokouksessa poikkeuksellinen selkkaus – Suomi pyysi Unkarilta anteeksipyyntöä

Halla-aho: Perustan tietoni al-Holin palautuksista epämuodollisiin kanaviin – ulkoministeriö kiistää asian, poliisiylijohtajalla "ei tietoa" palautuksista tällä viikolla

Tuore pääministeri Sanna Marin: Olemme luvanneet suomalaisille muutosta, ja nyt meidän pitää lunastaa se lupaus

Iäkkäässä Itä-Savossa suurimmat sote-kustannukset asukasta kohden, Uudellamaalla pienimmät

Suomi antaa sittenkin EU-puheenjohtajalahjan –  tekoälykurssi avataan kaikille EU-kansalaisille

Halla-aho: Isis-taistelijoiden perheenjäsenet tuodaan Suomeen tällä viikolla – UM kiistää

Oikeuskansleri: Tamperelaiskoulu ei toiminut väärin "Suomeen vai kuoleen" -julisteen tapauksessa – Huhtasaaren mukaan juliste kannusti vihaan poliitikkoja kohtaan

Poliisihallituksen virkamies tuomittiin naistyöntekijän ahdistelusta – tarttui kiinni kuntosalilla ja pyysi saada kokeilla rintoja

Ruokavirasto älähti yrittäjille: Kalakukkoja markkinoidaan edelleen EU:n direktiivin vastaisesti

Kokoomuksen Mykkänen: Eduskuntakausi viiteen vuoteen?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.