Alibin päätoimittajaa kuristanut sai sakkoja

Rikoslehti Alibin päätoimittajaa Mika Lahtosta pahoinpidellyt mies on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon. Hän joutuu maksamaan 300 euroa.

Lisäksi nuorehkon miehen on korvattava Lahtoselle 500 euroa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta sekä 800 euroa ansionmenetyksistä.

Helvetin enkeleiden liiveihin pukeutunut mies kuristi Lahtosta ravintola Pataässän edessä Helsingissä viime lokakuussa.

Käräjäoikeuden mukaan rikoksen moitittavuutta lisää se, että se liittyi ilmeisesti Lahtosen työhön toimittajana. Lahtosen mukaan Helvetin enkelit alkoivat painostaa Alibin julkaisijaa Yhtyneitä Kuvalehtiä jo vuonna 2003, jolloin he suivaantuivat lehden artikkelista. Päätoimittaja kertoi kuulleensa kollegoiltaan, että liivimiehet ovat olleet yhteydessä myös muihin heistä kirjoittaneisiin medioihin ja vaatineet toimittajien tapaamista.

Lahtosen vaikeudet jatkuivat viime tammikuussa, jolloin elinkautisvanki hyökkäsi hänen kimppuunsa haastattelukäynnillä Jokelan vankilassa. Poliisi tutki tapausta törkeänä pahoinpitelynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – Hänellä on tiedossa parempi ratkaisu

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

Orpo patistaa perussuomalaisia vastuunkantoon: "Pitää ottaa kantaa myös hankaliin kysymyksiin, eikä vastata aina vain maahanmuutto"

Erikoislääkäreitä on koulutettu niin vähän, ettei määrä riitä kaikilla erikoisaloilla edes eläköitymisten kattamiseen – "Aloista huolestuttaa eniten fysiatria"

Postilakon sovittelu jatkuu tänään valtakunnansovittelijan johdolla

Korkein oikeus saa pohdittavakseen visaisen pulman: Onko rikottu kaljapullo hengenvaarallinen teräase vai ei?

KKO ratkaisee, ovatko käräjäoikeuksien kesällä määräämät ajokiellot laittomia vai ei

Joulujuhla vai koulujuhla? Petteri Orpo selitteli viikonlopun somekohua: "Se karkasi siihen erikoiseen kulmaan, jota en tarkoittanut"

Eduskunnassa aloitettiin aktiivimallin hautajaisten vietto – kokoomusta syytettiin täyskäännöksen tekemisestä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.