Alko haluaa laajentaa aukioloaikojaan

Alko esittää tuntuvia laajennuksia aukioloaikoihinsa lausunnossaan alkoholilain uudistamisesta. Lausunnosta kertoi Yleisradio.

Esityksessä ehdotetaan, että Alko saisi iltaisin pitää liikkeitään arkisin auki kello 21 asti. Alko ehdottaa laajennusta iltayhdeksään myös lauantaisin sekä uudenvuoden, vapun ja juhannuksen aattoina.

Alkot ovat nykyään kiinni jouluaattoina ja pääsiäislauantaisin, mutta yhtiö ehdottaa, että jouluaattoina Alkot olisivat auki kello 13:een asti iltapäivällä. Pääsiäislauantaille ehdotetaan aukioloa iltayhdeksään.

– Kauppojen vapaat aukioloajat ovat muuttaneet asiakaskäyttäytymistä, jolloin Alkon myymälän sulkeutuminen esimerkiksi juhannusaattona klo 12 tulee yllätyksenä monelle asiakkaalle, Alko perustelee.

Alko ei ehdota, että liikkeet avattaisiin myös sunnuntaisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kuntaliitto: Korona heikentää kuntataloutta 1,7 miljardilla eurolla ensi vuonna

THL peräänkuuluttaa koronaviruksen testauskapasiteetin kasvattamista – myös testimenetelmiä halutaan lisätä

Kansalaisten verorasite ei muuttuisi sote-uudistuksessa ainakaan heti – verotus voi myöhemmin kiristyä etenkin jos maakunnillekin tulee verotusoikeus

Hallituksen sote-esitys heiluttaa kuntien taloutta Kuntaliiton mielestä liikaa – Katso, kuinka paljon oma kuntasi häviäisi tai voittaisi

Rajavartiolaitos kertoo, kuinka tiensä päähän tulevat valvontalentokoneet on määrä korvata – Dornierit ovat lentäneet jo 25 vuotta

Valtiovarainministeriö julkaisee tänään ehdotuksensa työllisyystoimista

Kokoomuksen Orpo esittää Suomeen testitakuuta

Suuret ammatti- ja keskusjärjestöt kehuvat hallituksen uutta etätyösuositusta – "Koko maata kattaviin rajoituksiin ei kannata suorilta mennä"

Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"

Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.