Alkometri näytti nollaa - kuski humalassa

Liikkuvan poliisin venepartion luo ajoi veneellä mies, joka halusi puhaltaa alkometriin.

Mies kertoi puhaltaneensa omaan alkometriinsä, joka näytti nollaa. Mies epäili kuitenkin tulosta.

Poliisin mukaan veneilijä puhalsi poliisin alkometriin 0,82 promillea. Melko lähellä oli siis, ettei mies jäänyt kiinni ruorijuopumuksesta, jonka raja on yksi promille.

Jos mies olisi luottanut omaan alkometriinsä ja lähtenyt auton rattiin, hän olisi syyllistynyt rattijuopumukseen, jonka raja on 0,5 promillea.

Poliisi varoittaa luottamasta halpisalkometreihin, joita myydään marketeissa ja huoltoasemilla. Myynnissä on myös toimivia alkometrejä, mutta ne ovat kalliimpia. Parempitasoisen laitteen tunnistaa siitä, että sen kerrotaankin vaativan kalibrointia, ja laitteen kalibroinnista ja huollosta saa lisätietoja myyntipisteestä.

Lisäksi jos selvästi tuntee olevansa vielä humalassa, rajoilla kikkailu on poliisin mukaan vaarallista. Etenkin humalatila ja väsymys yhdessä voivat olla vaaraksi liikenteessä, vaikka promilleraja jäisikin juuri jollain mittauksella rangaistavuuden rajan alle.

Halpisalkometri-tapauksesta kertoivat Liikkuvan poliisin Joensuun poliisit, jotka valvoivat vesiliikennettä juhannuksena Pohjois-Karjalassa etenkin Pielisjoen ja Paasselän välillä.

Kahden päivän aikana poliisit tarkistivat 97 venettä tai jettiä. Kiinni jäi viisi ruorijuoppoa.

37 kuljettajaa puhalsi yli nollan, mutta alle promillen rajan.

Kiinni jääneet kuljettajat puhalsivat isoja lukuja, jopa reilusti yli kaksi promillea, vaikka heidän kyydissään ja vastuullaan veneessä oli jopa useita matkustajia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.