Alppilan opettaja suivaantui opetusvirastoon

Opettaja Antti Korhonen pitää Helsingin kaupungin opetusviraston toimintaa sairaalloisena ajojahtina ja oikeusmurhana.

- Tämä kaikki on vääristelyä, tarkoitushakuista. Ne yrittävät vain pelastaa omat kasvonsa, Korhonen arvioi STT:lle.

Alppilan koulussa työskennellyt Korhonen työnsi maaliskuussa häiriköivän oppilaan pois ruokalasta, minkä vuoksi hänet erotettiin. Korhonen on vaatinut oikaisua päätöksestä.

Helsingin opetuslautakunta käsittelee tapausta ensi tiistaina.

Tänä aamuna opetusvirasto julkaisi ennakkotiedotteen, jossa se esitti, että opetuslautakunta hylkää Korhosen tekemän oikaisuvaatimuksen.

- Lautakuntaa manipuloidaan nyt median kautta, Korhonen sanoo.

Opetuslautakunnan puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) toivoo, että lopputulos on mahdollisimman oikeudenmukainen.

- Juridisesti voimme kumota tai vahvistaa opetusviraston esityksen tai muuttaa sitä. Itse ratkaisua emme voi lautakuntana kommentoida millään tavalla etukäteen, Alanko-Kahiluoto kertoo.

Opetustoimen johtajan Rauno Jarnilan mukaan Korhosta on kuultu kolme kertaa, mutta mitään lieventävää ei ole tullut ilmi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Veronpalautukset on maksettu enemmistölle tänään

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Kysely: Käytätkö suojamaskia? Vaikuttaisivatko THL:n suositukset?

Helsinki-Vantaalla voi testata tarvittaessa satoja vuorokaudessa koronan varalta –  ensimmäinen päivä oli rauhallinen

Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle

Mies vangittiin epäiltynä alaikäisiin poikiin kohdistuvista seksuaalirikoksista – tuomittu aiemmin vastaavista rikoksista

Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa

Ari Helmisen uutisanalyysi: Metsien mies Petri Honkonen teki palveluksen itselleen ja puolueelleen – lähti puheenjohtajakisaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.