Aluehallintovirasto keskeyttää osittain Pihlajalinnan Ikipihlaja Anne -hoivakodin toiminnan Sastamalassa

Länsi-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti perjantaina keskeyttää osittain Pihlajalinnan Sastamalassa toimivan Ikipihlaja Anne -hoivakodin toiminnan. Avin mukaan hoivakodin asiakas- ja potilasturvallisuus on vaarantunut merkittävästi.

Toimintayksiköstä on vähennettävä asiakaspaikkoja 15:een ja toiminta keskitettävä ainoastaan alakertaan keskiviikkoon mennessä. Keskeyttämiselle asetettu siirtymäaika on avin mukaan asetettu asiakasturvallisuuden varmistamiseksi ja toimintayksiköstä pois siirtyvien asiakkaiden turvallisen siirtymisen takia.

Pihlajalinnan on avin mukaan kuitenkin välittömästi varmistettava, että toimintayksikössä tällä haavaa ja jatkossa asuvat asiakkaat saavat palvelutarpeidensa mukaisen hoidon ja hoivan jatkuvasti ympäri vuorokauden.

Keskeyttäminen on voimassa siihen asti, kunnes aluehallinto päättää toisin.

Toistuvia ongelmia pitää lääkehuoneen ovi suljettuna

Avin mukaan Pihlajalinna ei ole pystynyt täyttämään kaikkia työvuoroja sovitun mukaisesti Ikipihlaja Anne -hoivakodissa. Vuoroihin suunniteltu työvoima ei ole avin mukaan asianmukaista. Ulkopuolelta "haalitut" työntekijät eivät tunne asiakkaita, mikä aiheuttaa riskejä asiakasturvallisuudelle.

Lääkehuoneen oven pitämisessä suljettuna on avin mukaan ollut toistuvia ongelmia eikä asia ole pysyvästi korjaantunut. Tarkastuskäynnillä torstaina lääkehuolto oli avin mukaan mennyt entistä huonompaan suuntaan, vaikka Pihlajalinna ja Sastamalan kaupunki ovat vakuuttaneet, että lääkehuolto on korjattu. Lääkkeet oli siirretty avoimeen hyllyyn toimistohuoneeseen ja joukossa oli myös N-lääkkeitä (hermostoon vaikuttavia lääkkeitä). Kaksoistarkastuksia ei ollut toteutettu, vaikka Pihlajalinnan oli näin ilmoittanut tapahtuneen.

Avi katsoo, että Pihlajalinna ei pysty tuottamaan asiakasturvallisuuden vaarantumatta palveluja Ikipihlaja Annessa ja sen omavalvonnalliset toimet eivät ole riittäviä korjaamaan tilannetta edes vahvasti tuettuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi – "valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa"

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

KRP epäilee: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa jatketaan uudella nimellä

Suomalaiset luottavat tieteelliseen tietoon, kertoo Tiedebarometri

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.