Amerikkalaissotilailla sikainfluenssaa Kuwaitissa

Kuwaitissa 18 amerikkalaissotilaalta on löydetty sikainfluenssatartunta, ilmoittaa Kuwaitin terveysministeriön edustaja.

H1N1-virus havaittiin sotilailla, jotka olivat juuri saapuneet Yhdysvalloista sotilastukikohtaansa Kuwaitissa.

Ministeriön edustajan mukaan sotilaat eristettiin heti tukikohtaansa eivätkä he ole olleet missään tekemisissä paikallisen väestön kanssa.

Tartunnat ovat ensimmäiset Persianlahden alueella. Yhdysvaltain armeija huoltaa Irakissa olevia joukkojaan Kuwaitin kautta, ja sillä on Kuwaitissa noin 15 000 sotilasta.

Maailman terveysjärjestö WHO on tähän mennessä vahvistanut runsaat 12 000 sikainfluenssatapausta ympäri maailman. Tartunnan saaneista 86 on kuollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Keskustan Kurvinen ei pyri puoluejohtajaksi, vaan haluaa pysyä puoluetta vakauttavana voimana kisan aikana ja sen jälkeen

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Suomessa on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa viime yönä

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.