Amfetamiinin salakuljetuksesta epäillyn liigan syytteet käräjillä – poliisin mukaan huumejuttu on Suomen historian laajimpia

Pirkanmaan käräjäoikeus alkaa tänään käsitellä huumejuttua, joka on poliisin mukaan Suomen mittakaavassa yksi kaikkien aikojen suurimmista. Rikollisliiga salakuljetti viime kesänä ja syksynä Hollannista Suomeen kymmeniä kiloja huumeita, pääasiassa amfetamiinia, poliisi kertoi.

Esitutkinnan aikana poliisi arvioi huumeiden katukauppa-arvoksi noin 2,8 miljoonaa euroa. Liigan tarkoitus oli poliisin epäilyn mukaan levittää huumeita Pirkanmaalla.

–  Kyseessä on Pirkanmaan alueen kaikkien aikojen suurin huumejuttu, ja se on myös Suomen mittakaavassa suurimpien joukossa, sanoi rikoskomisario Jari Luoto Sisä-Suomen poliisista maaliskuun alussa.

Amfetamiinin lisäksi Suomeen tuotiin poliisin mukaan tuhansia ekstaasitabletteja ja kokaiinia. Lisäksi organisaation epäillään yrittäneen toimittaa useita kiloja kokaiinia Pirkanmaalle.

Jutussa on yhteensä 24 syytettyä, joista suurin osa on alle kolmekymppisiä miehiä. Rikosnimikkeinä on muun muassa törkeä huumausainerikos ja törkeä rahanpesu. Rahanpesu liittyy poliisin mukaan siihen, että huumerahoja epäillään siirretyn välikäsien kautta Hollantiin.

Huumekätkö löytyi ostoskeskuksen vessan katosta

Poliisin mukaan rikollisliiga paljastui, kun se oli tuomassa 20 kilon amfetamiinierää Hollannista Pirkanmaalle viime syksynä. Poliisi sai erän kiinni Helsingin Vuosaaren satamassa, missä salakuljettajaksi epäilty oli luovuttamassa huumeita eteenpäin.

Tämän jälkeen kävi poliisin mukaan ilmi, että amfetamiinia oli salakuljetettu Tampereelle jo kesällä. Tästä noin 30 kilon erästä poliisi sai lopulta takavarikoitua yhdeksän, joista kahdeksan kiloa löytyi Pirkkalan alueelta maastosta. Yksi kilo löytyi kätkettynä ostoskeskuksen vessaan Tampereen Lielahdessa. Huumeet oli piilotettu lasipurkeissa kattolevyjen sisään, poliisi kertoi.

Esitutkinnan aikana epäiltyjä oli lähes 40, joista osa oli Suomessa ja osa Hollannissa. Poliisin mukaan kansainvälinen yhteistyö oli merkittävässä asemassa jutun tutkinnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jouluperinteistä pidetään sitkeästi kiinni, mutta moni myös pakenee niitä ulkomaille

Tänään vietetään Jean Sibeliuksen eli suomalaisen musiikin päivää

Tänään selviävät SDP:n puoluevaltuuston valitsema pääministeriehdokas ja puolueen muiden ministeriehdokkaiden nimet

MTV Uutiset kertoo, ettei Rinne jatkaisi ministerinä – IS:n mukaan Rinteestä puuhataan varapuhemiestä

PS:n Halla-aho: Uusien vaalien järjestäminen olisi tässä tilanteessa erittäin perusteltua – puhemies Matti Vanhanen on pitänyt keskustelua uusista vaaleista ylimitoitettuna

Jenni Haukion ja jalkapallomaajoukkueen kapteenin Tim Sparvin kumppanin Jitka Novackovan puvut nousivat katsojien suosikeiksi Linnan juhlissa

Tullikoira Aino on yksi vuoden virkakoirista – paljasti vuodessa yli 1  200 kiloa elintarvikkeita

Elina Lappalainen Hannakaisa Heikkiselle: Linnan juhlista pois jääminen oli julkisuustemppu

Kaatuneen hallituksen kaikki puolueet halukkaita jatkoon samalla hallitusohjelmalla – vanhan opposition puolueet eivät hyväksy ohjelmaa

Tarjoilujen määrän arviointi onnistui Linnan juhlissa – syötävää riitti loppuun asti, mutta pois heitettävää ei juuri jäänyt

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.