Ammattiliitto Pro: Lakon siirtäminen lainvastainen päätös

Ammattiliitto Pro pitää työ- ja elinkienoministeriön päätöstä siirtää hiihtolomien lentoliikennettä uhanneita työnseisauksia lainvastaisena lakko-oikeuden rajoituksena. Liiton mukaan päätös rajoittaa räikeästi työtaisteluoikeutta.

Ministeriö päätti siirtää lakkoja kahdella viikolla. Päätöksen teki työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps) valtakunnansovittelijan esityksestä.

– Ovatko lomalennot todella sellainen yhteiskunnan elintärkeä toiminto, jonka takia lakkoa voidaan lain nojalla siirtää? Päätös rajoittaa räikeästi työtaisteluoikeutta ja on mielestämme työriitalain vastainen toimenpide, kysyy Ammattiliitto Pron palvelusektorin johtaja Else-Mai Kirvesniemi liiton tiedotteessa.

Pro oli ilmoittanut kahdesta eri lentoalan työtaistelusta. Ensimmäinen olisi alkanut sunnuntaina 19. helmikuuta puolen yön aikaan ja päättynyt 20. helmikuuta kello 23. Tämä lakko on nyt siirretty alkamaan sunnuntaina 5. maaliskuuta kello 00.

Toinen lakko olisi alkanut sunnuntaina 26. helmikuuta kello 00:01 ja päättynyt 27. helmikuuta kello 23. Tämä lakko on nyt siirretty alkamaan sunnuntaina 12. maaliskuuta kello 00:01.

IAU: Lentolakon siirto työnantajapuolen päätettävissä